Obligativitatea ca fiecare proprietar de apartament sa-si monteze repartitoare, in caz contrar el trebuind sa plateasca o amenda de pana la o mie de lei este, in opinia lui Dan Mircea Toader, secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internel
Obligativitatea ca fiecare proprietar de apartament sa-si monteze repartitoare, in caz contrar el trebuind sa plateasca o amenda de pana la o mie de lei este, in opinia lui Dan Mircea Toader, secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor, o manevra de a-i pacali pe romani.

In primul rand, noua lege a energiei termice a fost conceputa astfel incat sa creeze o buna piata de desfacere pentru firmele specializate. In al doilea rand, investitia unui proprietar nu este motivata, deoarece un asemenea repartitor nu masoara cu exactitate consumul de energie termica, atata timp cat nu exista un contor comun, repartitorul reprezentand doar un instrument intermediar de masurare. In consecinta, valoarea consumului inregistrat nu este aceeasi cu nivelul temperaturii existente. „Montarea contoarelor de energie termica la nivel de apartament in cazul distributiei orizontale, respectiv a repartitoarelor de costuri in cazul distributiei verticale, este in sarcina proprietarilor, indiferent de sistemul de distributie adoptat in cadrul condominiului, si se va finaliza pana la data de 31 iulie 2007“, se stipuleaza in lege. „Aceasta lege a fost facuta in 2004, nu stiu si nici nu ma intereseaza cine a facut-o, dar este o imbecilitate. Eu, personal, nu cred in aceste repartitoare. In primul rand, acestea nu sunt reglementate meteorologic“, ne-a declarat Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.