Bilant provizoriu
Peste 200 de localitati din 21 de judete au ramas fara curent electric dupa ce vijeliile de la sfarsitul saptamanii au produs avarii la aproape o mie de transformatoare, 55 de linii de tensiune si au distrus total alte
Bilant provizoriu
Peste 200 de localitati din 21 de judete au ramas fara curent electric dupa ce vijeliile de la sfarsitul saptamanii au produs avarii la aproape o mie de transformatoare, 55 de linii de tensiune si au distrus total alte 21, potrivit ultimului bilant prezentat de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Vremea rea a facut ca oamenii din 236 de localitati din tara sa ramana, pentru diverse intervale de timp, fara curent electric.
Hidrologii au mai transmis, si ieri, o avertizare cu cod portocaliu, valabila doar pentru prefecturile din patru judete (Covasna, Brasov, Prahova si Ialomita), fata de 12 cate erau inainte, iar alta cu codul galben se mentine in sase judete.
Scoala inundata de 18 ori in 11 ani
Cursurile la scoala din satul covasnean Zabratau, comuna Sita-Buzaului, vor fi suspendate, timp de doua zile, din cauza inundatiilor, unitatea de invatamant fiind inundata in ultimii 11 ani de 18 ori. Chiar daca a fost modernizata recent, structura scolii a inceput sa slabeasca, astfel ca s-a decis construirea unei noi scoli intr-o alta locatie. De altfel, Sita Buzaului a fost una dintre cele mai afectate localitati.
Ploile au determinat activarea alunecarilor de teren in judetul Prahova. In ultimele zile, in cinci localitati s-au produs 56 de alunecari de teren, cea mai afectata de acest fenomen fiind comuna Cerasu, unde au avut loc 46 de alunecari de teren. In Teleorman, in urma unei viituri puternice pe raul Vedea, podul provizoriu care asigura legatura directa intre localitatile Mavrodin si Buzescu a fost avariat, astfel ca a fost interzisa circulatia rutiera in aceasta zona a judetului. Precipitatiile abundente care au cazut in ultimele zile au afectat doua localitati din judetul Valcea si au blocat DN 7A in zona Brezoi - Obarsia Lotrului. Raul Topolog a rupt digul si a afectat 30 ha de teren agricol.
In Vrancea, aproximativ 10.000 de persoane din cinci localitati (n.r. - Vulcaneasa - comuna Mera, Valcani si Ghebari - comuna Paltin, Lunca Strajii - comuna Tulnici si Fitionesti) au fost izolate, la sfarsitul saptamanii, dupa ce ploile au distrus mai multe poduri si un drum judetean, informeaza Mediafax.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.