Calculele realizate de specialisti arata ca veniturile din publicitate ale TVR vor fi diminuate cu 2,134 milioane de euro anul acesta, in conditiile in care postul nu va mai difuza meciurile de fotbal din Liga I. Estimarea veniturilor din publicitat
Calculele realizate de specialisti arata ca veniturile din publicitate ale TVR vor fi diminuate cu 2,134 milioane de euro anul acesta, in conditiile in care postul nu va mai difuza meciurile de fotbal din Liga I. Estimarea veniturilor din publicitate, daca TVR ar fi avut aceste meciuri, arata o posibila suma de 2.946.844 de euro. Emisiunea de analiza fotbalistica care se transmite acum va aduce anul acesta un venit estimat la 711.872 de euro. Pentru a se asigura ca nu va pierde si alte mari competitii, TVR a anuntat ca a achizitionat deja drepturile de televizare pentru CM de fotbal din 2010 si 2014.

Calculele facute de specialisti arata ca veniturile din publicitate ale TVR vor fi diminuate cu 2,134 milioane de euro anul acesta, in conditiile in care postul public nu va mai difuza meciurile de fotbal din cadrul Ligii I. Splendid Media, agentia de vanzari de publicitate a Televiziunii Romane, a inmanat conducerii TVR situatia estimativa a pierderilor financiare pe anul 2007.




Acea sta competitie a adus anul trecut un venit de un milion de euro, la care s-au adaugat 368.185 de euro incasari din vanzarea minutelor aferente emisiunilor din studio, difuzate inainte si dupa meciuri. Printre cei care au luat la cunostinta situatia, se numara presedintele director-general Tudor Giurgiu, directorul departamentului Stiri, Rodica Culcer si directorul de Programe Horia Romanescu.

Prima optiune ar fi adus TVR 3 milioane de euro
Estimarea veniturilor din publicitate, daca TVR ar fi difuzat Liga I, pentru cele 35 de meciuri, arata o posibila suma de 2.946.844 de euro. Calculele s-au realizat cu ratingul mediu inregistrat in 2006, atat la TVR 1, cat si la TVR 2. Emisiunile care sunt difuzate acum, in locul meciurilor din Liga I, au un rating mult mai scazut (de la 7,1/spot in cazul meciurilor, la 4,2/program duminica sau 1/program sambata) si vor aduce anul acesta un venit estimat la 711.872 de euro. In concluzie, regia de publicitate Splendid Media arata ca prin pierderea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I, TVR va inregistra in 2007 o pierdere de 2.134.972 de euro.

Regia de publicitate Splendid Media a fost angajata sa monitorizeze vanzarile publicitare ale TVR. Firma a castigat o licitatie publica, organizata de TVR, pentru identificarea partenerului ce va gestiona spatiul publicitar pe cele patru canale ale televiziunii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.