Omul de afaceri roman Sever Muresan a transmis, ieri, prin avocatii sai, un comunicat de presa, prin care a acuzat modul in care a fost arestat si faptul ca instanta i-a refuzat dreptul la o aparare eficienta. "S-a creat un precedent, datorita caruia
Omul de afaceri roman Sever Muresan a transmis, ieri, prin avocatii sai, un comunicat de presa, prin care a acuzat modul in care a fost arestat si faptul ca instanta i-a refuzat dreptul la o aparare eficienta. "S-a creat un precedent, datorita caruia orice cetatean roman ar putea fi arestat, fara a fi citat, fara a fi audiat, fara a-si putea pregati si prezenta apararea, la plangerea oricui si pentru orice fel de acuzatii", a spus omul de afaceri. Totodata, Muresan a tinut sa sublinieze ca, de fapt, calitatea lui procesuala in dosarul instrumentat de procurorii francezi, nu este nici de acuzat, nici de inculpat, ci doar de "cercetat". Instanta Curtii de Apel Bucuresti (CAB) a hotarat la sfarsitul saptamanii trecute arestarea in vederea extradarii lui Sever Muresan, dupa ce a respins patru exceptii de constitutionale invocate de aparatorii acestuia. Avocatii lui Muresan au atacat cu recurs atat decizia CAB de a respinge exceptiile, cat si pe cea de predare a clientului lor catre IGP in vederea extradarii. Intrucat instanta a decis continuarea judecarii pe fond a cererii de extradare, avocatii au protestat si au cerut intreruperea procesului pana la un verdict al instantei supreme in legatura cu recursurile formulate de ei. Deoarece aceasta cerere le-a fost respinsa, avocatii lui Muresan au refuzat sa-l mai reprezinte pe acesta in actuala faza a procesului. Completul CAB a suspendat sedinta de judecata si a cerut desemnarea unui avocat din oficiu care sa-l reprezinte pe Sever Muresan. Pe numele lui Muresan este emis din 6 februarie un mandat de arestare international, sub acuzatiile de tentativa de omor, spalare de bani, fals si uz de fals si fals de moneda, fapte petrecute pe teritoriul Frantei. Potrivit politistilor, cetateanul elvetian Rolf Gehrig ar fi reclamat faptul ca romanul a ordonat uciderea sa. De asemenea, autoritatile franceze au solicitat emiterea unui mandat de arestare pe numele omului de afaceri, in vederea executarii unei pedepse de 18 luni de detentie, pentru sustragere voluntara de la plata impozitelor, din care acuzatul a executat doar o luna. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.