In Bulgaria, hotel de patru stele pe malul marii, all inclusive cazare trei nopti o persoana plateste 99 de euro in timp ce la un hotel de aceeasi categorie dar pe litoralul nostru stele ofera trei nopti de cazare la pretul de 548 RON (162 de euro),
In Bulgaria, hotel de patru stele pe malul marii, all inclusive cazare trei nopti o persoana plateste 99 de euro in timp ce la un hotel de aceeasi categorie dar pe litoralul nostru stele ofera trei nopti de cazare la pretul de 548 RON (162 de euro), cu mic dejun. Un alt hotel de patru stele din Romania ofera doua nopti de cazare cu mic dejun la pretul de 272 Ron (80 de euro) iar pranzul traditional de Paste este optional in valoare de 65 lei/persoana. Chiar daca se mai ofera acces liber la piscina, fitness sau jacuzzi ofertele din Romania nu sunt mai atractive decat ale vecinilor nostri.
Intr-un hotel de cinci stele cu pensiune completa la bulgari costa 115 euro/pers/pachet patru zile in camera dubla. Preturile sunt foarte avantajoase in cazul in famiilor care vin cu copii. Astfel, un copil pana la 7 sau 12 ani (in functie de hotel) poate fi cazat gratis in camera cu doi adulti iar cel de-al doilea copil plateste 50% din tariful stabilit pentru un adult.
O alta varianta ar fi o excursie in Grecia cu autocarul sau cu avionul. Astfel cu 119 euro si 300 de lei se poate merge in Grecia, cu autocarul, cazare patru nopti in hoteluri de trei stele, demipensiune, masa festiva de Paste, vizita la Meteora, Sofia, Salonic, Kastoria.
Se poate alege chiar si Turcia pentru a petrece Pastele. Astfel, la Kusadasi, opt zile va costa 220 de euro pret care include transport cu autocarul, cazare hotel trei stele, mic dejun si cina. Se poate participa chiar si la slujba religioasa din dimineata zilei de Paste.
Turismul rural
Pensiuni agroturistice de doua sau trei stele la pret cer intre 65 si 90 de RON/camera/noapte iar in pensiuni de 4-5 stele pretul cazarii pe camera/noapte este intre 100 si 210 RON (30 - 62 euro). In aceste preturi nu este inclusa masa. Astfel pentru pensiune completa tariful este de 60 de RON/zi si 70 de RON este masa festiva. Mai pot fi gasite si oferte, o idee mai avantajoase, 3.300.000 LEI / persoana pahet de trei nopti si pensiunea completa plus masa festiva. Astfel de agroturistice se gasesc in aproape toate tarile din Europa (24 de tari cu asociatii afiliate la EuroGites).
Delta Dunarii
Delta este un loc unde se poate petrece o vacanta interesanta prilejuita de Sarbatorile de Paste. Sunt oferte pe hotel plutitor (patru stele), all inclusive - 200 euro/pers/3 nopti, in care sunt incluse si barcile cu motor, rame, ustensile pentru pescuit si diferite taxe. La un hotel de trei stele, cu pensiune completa se plateste pentru trei zile 510 lei/persoana in camera dubla.
Ademeniti de 1 Mai
Pentru 1 Mai in Bulgaria au inceput deja sa se faca rezervari, cele mai cerute pachete sunt tot cele din Bulgaria unde, la un hotel de 4 stele, trei nopti costa intre 66 (in sistem all-inclusive) si 150 de euro. Pe litoralul romanesc se poate gasi cel mai ieftin pachet de trei nopti, la un hotel ce patru stele din Mamaia, cu 155,5 RON cazare cu mic dejun.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.