Pentru a aparea pe coperta unei carti despre viata sa, romanciera britanica Jane Austen (1775-1817) a fost machiata si a primit extensii de par. Editorii au ajuns la concluzia ca imaginea originala a autoarei era neatragatoare si, astfel, au recurs
Pentru a aparea pe coperta unei carti despre viata sa, romanciera britanica Jane Austen (1775-1817) a fost machiata si a primit extensii de par. Editorii au ajuns la concluzia ca imaginea originala a autoarei era neatragatoare si, astfel, au recurs la diverse artificii pentru coperta noii editii a memoriilor nepotului lui Austen. Editurile folosesc in mod repetat pe copertile cartilor un portret al lui Austen pictat de sora acesteia. Pictura originala, de Cassandra Austen, care este expusa la National Portrait Gallery din Londra, este considerata de specialisti a fi singurul portret autentic al romancierei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.