Specialistii din cadrul Ministerului Apararii, din Inspectoratul General al Politiei si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) care au analizat obiectul descoperit la Ostrovu Mare au ajuns la concluzia ca acesta era o grenada fumige
Specialistii din cadrul Ministerului Apararii, din Inspectoratul General al Politiei si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) care au analizat obiectul descoperit la Ostrovu Mare au ajuns la concluzia ca acesta era o grenada fumigena si nu bomba chimica, asa cum se crezuse initial. IGSU a anuntat, ieri, intr-un comunicat de presa ca populatia civila nu trebuie alarmata, pentru ca nu este vorba decat despre o “fumigena”. Cu toate acestea, un specialist din cadrul ISU Mehedinti a spus, la momentul descoperirii grenadei, pe malul Dunarii, ca este vorba despre o incarcatura chimica. Sa fi fost lipsa de competenta a acestui din urma pirotehnician? Sa fie vorba despre o analiza mai temeinica la “centru”? Sa fie vorba despre dorinta autoritatilor de a stinge in fasa un scandal international, spunand ca nu s-a gasit decat o grenada fumigena? In aceste conditii, comunicatul transmis sambata trebuia dat de vineri, de cand a aparut stirea in presa.

Ca urmare a studiului executat asupra dispozitivului si prin compararea caracteristicilor acestuia cu cele ale dispozitivelor asemanatoare din gama minelor antipersonal, bom belor chimice, grenadelor chimice si fumigene, expertii stabilit ca toate caracteristicile analizate conduc la concluzia ca elementul de munitie este de tip grenada fumigena, si nu grenada sau bomba chimica, se arata intr-un comunicat al IGSU.

Armata va stabili exact


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.