"Au trecut multe luni de la sesizarea noastra catre Parchet privind intamplarile nefericite privind sustragerile de subiecte de la istorie la Testele Nationale. Sunt nemultumit ca nici pana in prezent raportul nostru nu a primit un raspuns cu da sau
"Au trecut multe luni de la sesizarea noastra catre Parchet privind intamplarile nefericite privind sustragerile de subiecte de la istorie la Testele Nationale. Sunt nemultumit ca nici pana in prezent raportul nostru nu a primit un raspuns cu da sau nu pentru a se stabili vinovatiile pe care noi le-am indicat in raport", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa la Cluj, ministrul Educatiei si Cercetarii, informeaza corespondentul Mediafax.
Hardau sustine ca mai asteapta o perioada finalizarea dosarelor deschise in cazul Testelor Nationale si bacalaureatului, in caz contrar urmand sa prezinte public raportul intern al MEdC privind sustragerea de subiecte. "Ministerul are nevoie de incredere, altfel se creeaza impresia ca nu ne intereseaza rezultatul anchetelor. Raportul MEdC este clar si precis, dar nu este de competenta noastra sa finalizam o asemenea ancheta", a afirmat Hardau.
In raportul MEdC sunt indicate vinovate trei persoane din cadrul inspectoratelor scolare si una din interiorul Serviciului National de Examinare si Evaluare, serviciu caruia i-a fost schimbata organigrama si se va trece la restructurarea intregii scheme. Impotriva acestor persoane nu pot fi luate masuri disciplinare fara o rezolutie a Parchetului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.