Fanii bosniaci au aruncat cu petarde si fumigene din peluza care le-a fost rezervata, dar acestea au ajuns in careul lui Guso. Portarul a fost surprins de camerele de televiziune cazut la pamant si necesitand ingrijiri dupa ce mai multe fumigene si a
Fanii bosniaci au aruncat cu petarde si fumigene din peluza care le-a fost rezervata, dar acestea au ajuns in careul lui Guso. Portarul a fost surprins de camerele de televiziune cazut la pamant si necesitand ingrijiri dupa ce mai multe fumigene si artificii au cazut in apropierea sa. "Sunt foarte fericit ca am redebutat la nationala cu o victorie. Cred ca foarte multi au ramas surprinsi de acest succes, pentru ca a fost o echipa formata in totalitate din debutanti. Ne asteptam sa apara incidente, este un grup de aproape o suta de persoane care se afla in conflict cu federatia de cateva luni. Din cate am inteles de la colegi si conducerea federatiei, scopul lor era ca meciul sa fie intrerupt. Sunt convins ca nu am fost eu tinta lor. Astept acum si alte convocari si, de ce nu, poate vom reusi suspriza in aceasta grupa si sa ne calificam in premiera la un turneu final", a declarat Guso. Fortele de securitate norvegiene au intrat in sectorul suporterilor bosniaci, multi dintre acestia fiind escortati afara din stadion. "Credeam ca avem controlul asupra situatiei, dar fumigenele sunt foarte mici si suporterii au reusit sa treaca cu ele de controalele de securitate", a declarat presedintele forului fotbalistic norvegian, Sondre Kaafjord. Arbitrul englez Michael Riley a fost obligat sa intrerupa partida pentru mai bine de 30 de minute din cauza fumului provocat de fumigene. Presa internationala scrie ca Norvegia si Bosnia-Hertegovina risca sanctiuni din partea UEFA, ca urmare a incidentelor de la meciul de sambata.
Bataie la Praga, rasism la Kaunas
Nici in alte parti situatia n-a fost tocmai linistita. Astfel, inaintea meciului Cehia-Germania (scor 1-2), zeci de suporteri s-au batut in centrul orasului Praga. Potrivit agentiei cehe CTK, fanii au spart mai multe vitrine si au vandalizat cateva restaurante. Politia a arestat aproximativ 60 de persoane. Aproximativ 200 de suporteri germani, considerati periculosi, au fost opriti vineri si sambata, la frontiera dintre cele doua tari, pentru a evita prezenta acestora la Praga. De asemenea, la Kaunas, suporteri lituanieni au afisat, la meciul Lituania - Franta (scor 0-1) un banner avand reprezentat continentul Africa in culorile drapelului francez, cu mentiunea "Bine ati venit in Europa!", mesajul fiind destinat jucatorilor de culoare din nationala Frantei. Acest banner urias a fost afisat dupa intonarea imnurilor celor doua echipe. Presedintele Federatiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, a calificat drept inadmisibil gestul suporterilor lituanieni de a afisa bannerul respectiv. La randul lor, jucatorii francezi au declarat ca nu au vazut mesajul fanilor echipei gazda. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.