Grupul RTC vizeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 14,9%, la peste 300 milioane euro, in 2007, si intentioneaza sa listeze actiunile la Bursa de Valori Bucuresti pana la sfarsitul anului 2008 si are in perspectiva vanzarea a trei divizii, a declara
Grupul RTC vizeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 14,9%, la peste 300 milioane euro, in 2007, si intentioneaza sa listeze actiunile la Bursa de Valori Bucuresti pana la sfarsitul anului 2008 si are in perspectiva vanzarea a trei divizii, a declarat Octavian Radu, presedintele RTC, citat de Mediafax.
"Nu am decis inca daca voi merge la Bursa cu tot grupul sau cu o parte din acesta. Voi lua o hotarare in acest sens in urmatoarele luni", a spus Octavian Radu.
Pentru 2007, reprezentantii RTC estimeaza un profit operational de peste 15 milioane euro si un profit inainte de impozitare de circa 7 milioane euro. RTC intentioneaza sa listeze la BVB actiuni ale grupului pana cel tarziu la sfarsitul anului viitor. Grupul analizeaza mai multe variante de listare propuse de specialisti, printre care si tranzactionarea unui pachet de actiuni compus din titlurile diviziilor Proffice, Diverta si Proca, care au un rulaj cumulat de circa 200 milioane euro.
De asemenea, RTC vrea sa vanda diviziile TCE (cu activitati de transport si curierat), Mobishop (operatiuni de incarcare electronica a cartelelor preplatite de telefonie) si Sistec-SBSol (productie soft).
"Fiecare dintre cele trei afaceri are un anumit specific si detine sanse mult mai mari sa se dezvolte intr-o companie multinationala decat intr-un grup romanesc. Pe de alta parte, incerc sa-mi diversific portofoliul, renuntand la o parte dintre afaceri si investind in altele", a explicat presedintele RTC.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.