Instanta Suprema a decis ieri suspendarea procesului de coruptie a lui Adrian Nastase, trimitand dosarul Curtii Constitutionale (CC) pentru a judeca exceptiile de neconstitutionalitate invocate de aparatorii acestuia. Exceptiile fac referire la legea
Instanta Suprema a decis ieri suspendarea procesului de coruptie a lui Adrian Nastase, trimitand dosarul Curtii Constitutionale (CC) pentru a judeca exceptiile de neconstitutionalitate invocate de aparatorii acestuia. Exceptiile fac referire la legea privind responsabilitatea ministeriala, modificata in 2005, ale carei prevederi nu ar fi corelate cu articolele din Constitutie. Avocatii Gheorghe Diaconescu si Eugen Ostrovski au solicitat ieri instantei supreme trimiterea catre Curtea Constitutionala a dosarului pentru a-si expune punctul de vedere asupra neconstitutionalitatii textelor Legii 115/1999, care ar crea o discriminare intre cercetarea fostilor si actualilor membri ai Guvernului. Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru ca, in perioada 2001 - 2006, folosind autoritatea si influenta rezultate din functiile politice si administrative ocupate in stat, ar fi comis mai multe infractiuni de coruptie, antrenand si alte persoane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.