Secretarii de stat din Ministerului Afacerilor Externe asteapta sa fie convocati de catre primul-ministru pentru a pune la punct modul in care Tariceanu va asigura sefia diplomatiei romanesti. Secretarul de stat Adrian Vierita a declarat ca ministeru
Secretarii de stat din Ministerului Afacerilor Externe asteapta sa fie convocati de catre primul-ministru pentru a pune la punct modul in care Tariceanu va asigura sefia diplomatiei romanesti. Secretarul de stat Adrian Vierita a declarat ca ministerul este condus actualmente de catre secretarii de stat fiecare avand drept de semnatura pe domeniul de care se ocupa in mod direct si pe delegarile primite anterior de la Mihai Razvan Ungureanu. Deocamdata, ei asteapta ca presedintele sa semneze decretul de numire al lui Tariceanu in functia de ministru interimar. Pana atunci, provizoratul la sefia diplomatiei va continua. Conform spuselor Corinei Vintan, purtator de cuvant al MAE, la minister nu au ajuns inca informatii de la Presedintie privind succesiunea lui Ungureanu. De asemenea, nici premierul nu a stabilit vreo data la care Tariceanu sa discute termenii interimatului sau. In ceea ce priveste problemele curente ale institutiei, ele sunt rezolvate de inaltii functionari ai MAE in colaborare cu Cabinetul primului-ministru si cu Administratia Prezidentiala, datorita responsabilitatilor pe care le are si Presedintia in domeniul politicii externe.
Astfel ca la vizitele externe ale lui Basescu si Tariceanu va fi prezent si cate un secretar de stat. La vizita pe care Basescu urmeaza sa o faca la Berlin, presedintele va fi insotit de fostul ambasador al Romaniei in Germania, Adrian Vierita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.