Grupul farmaceutic Fildas Trading are in vedere efectuarea unor achizitii pe piata de profil, atat pe segmentul de retail, cat si pe cel de distributie, aceasta strategie facand parte din planul de dezvoltare a companiei, pentru care Fildas a obtinut
Grupul farmaceutic Fildas Trading are in vedere efectuarea unor achizitii pe piata de profil, atat pe segmentul de retail, cat si pe cel de distributie, aceasta strategie facand parte din planul de dezvoltare a companiei, pentru care Fildas a obtinut un credit sindicalizat de 80 milioane euro.
"Creditul a fost contractat pe baza unui plan de afaceri, in care sunt incluse si achizitii ale altor afaceri, atat pe retail, cat si pe distributie. Analistii previzioneaza ca piata farmaceutica va continua sa creasca anual cu 15%, iar aceste fonduri ne vor ajuta sa ne dezvoltam si sa ne mentinem pozitia pe piata", a declarat presedintele grupului Fildas, Anca Vlad.
Din cele 50 de milioane de euro destinate capitalului de lucru, 10 milioane sunt pentru achizitii, iar 20 milioane euro pentru alte oportunitati. "Fildas este in discutii pentru cumpararea unor farmacii independente. Pretul unei astfel de unitati se situeaza intre 50.000 si 200.000 de euro", a declarat directorul general al grupului, Radu George.
Grupul include distribuitorul de medicamente Fildas Trading, reteaua de farmacii Catena, magazinele de cosmetice Naturalis, o divizie media si compania de catering Alicat. In anul 2000, grupul a achizitionat pachetul majoritar al fostei firme de stat Argesfarm, care detinea 30 de farmacii si 30 de drogherii in trei judete. In prezent, reteaua de farmacii Catena numara 175 de unitati la nivel national, Fildas intentionand sa deschida alte 25 pana la finele anului. Fildas a fost infiintata in 1991 si a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 147 de milioane de euro si un profit net de noua milioane de euro. Pentru acest an, compania vizeaza atingerea cifrei de 200 milioane de euro, cea mai mare contributie avand-o divizia de distributie.
Creditul sindicalizat a fost aranjat de Citibank, iar membrii sindicalizarii sunt Alpha Bank Romania, Bancpost, Citibank Romania, Garanti Bank, HVB Tiriac Bank, Investkredit Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, BRD Societe Generale, UniCredit Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.