Anul trecut, piata mondiala de produse farmaceutice a crescut cu 7% pe fondul avansului semnificativ al vanzarilor inregistrate pe piata Statelor Unite si a cererii ridicate pentru produse de nisa, potrivit unui studiu realizat de IMS Health.Valoarea
Anul trecut, piata mondiala de produse farmaceutice a crescut cu 7% pe fondul avansului semnificativ al vanzarilor inregistrate pe piata Statelor Unite si a cererii ridicate pentru produse de nisa, potrivit unui studiu realizat de IMS Health.Valoarea totala a vanzarilor a urcat la 643 miliarde de dolari, dupa patru ani de cresteri mai lente. Piata de produse farmaceutice a consemnat un avans mai lent in ultimii ani, cauzat de expirarea patentelor mai multor medicamente, reducerea cheltuielilor publice pentru sanatate si lipsa productivitatii proceselor de cercetare. Dupa ce s-a plasat la 11,8% in anul 2001, ritmul de crestere a vanzarilor de medicamente a incetinit continuu, coborand la 6,8% in 2005.
Anul trecut, vanzarile de medicamente cu prescriptie au contribuit la avansul pietei, cumuland 230 de miliarde de dolari. Medicamentele pentru tratarea cancerului s-au aflat in varful clasamentului, cu vanzari de 34,6 miliarde de dolari.
Vanzarile consemnate in Statele Unite, cea mai mare piata de produse farmaceutice la nivel mondial, au crescut cu 8,3% anul trecut, in conditiile in care avansul s-a plasat la 5,4% in 2005.
Unul dintre cele mai rapide avansuri la nivel international a fost inregistrat pe piata indiana, unde vanzarile au crescut cu 17,4%.
In China, ritmul de crestere a vanzarilor de produse farmaceutice a incetinit la 12,3%. Statele cu venituri scazute au contribuit in proportie de 27% la cresterea pietei mondiale de farmaceutice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.