Disputa dintre presedinte si premier pe tema numirii succesorului lui Ungureanu in fruntea Ministerului Afacerilor Externe a capatat o turnura neasteptata in cursul zilei de ieri. Primul-ministru a gasit o solutie prin care nici sa nu cedeze in fata
Disputa dintre presedinte si premier pe tema numirii succesorului lui Ungureanu in fruntea Ministerului Afacerilor Externe a capatat o turnura neasteptata in cursul zilei de ieri. Primul-ministru a gasit o solutie prin care nici sa nu cedeze in fata lui Traian Basescu nominalizand un alt candidat decat senatorul Adrian Cioroianu, nici sa nu paseze responsabilitatea investirii lui Cioroianu pe seama Parlamentului, cum a cerut acelasi Basescu.
Postura de sef al diplomatiei romanesti va fi preluata chiar de catre premier. "Am decis sa preiau pe timp limitat, cu titlu interimar, responsabilitatile de ministru de Externe", a anuntat seful Executivului intr-o scurta declaratie de presa. "Romania nu isi permite sa nu aiba reprezentare pe plan extern", si-a motivat Tariceanu decizia. La inceputul crizei de la MAE, premierul a fost intrebat daca o solutie ar fi sa-si asume interimatul de la acest minister. Atunci acesta a exclus aceasta varianta pe motiv ca nu i-ar permite timpul, iar MAE are nevoie de un ministru plin in aceasta functie. Primul-ministru s-a razgandit si cu aceasta ocazie, schimbare determinata si de prelungirea crizei. "Situatia trebuie rezolvata astfel incat interesele europene ale Romaniei sa fie reprezentate", a precizat Tariceanu. Acesta l-a acuzat din nou pe presedintele Basescu de faptul ca este principalul culpabil pentru situatia in care s-a ajuns deoarece "pune ambitiile personale mai presus de interesele tarii". Primul-ministru a lasat de inteles ca nu renunta la varianta cu Adrian Cioroianu ministru de Externe. Acesta a fost elogiat pentru experienta acumulata in domeniul politicii externe si pentru competenta sa profesionala, tocmai punctele de care Basescu nu a fost satisfacut astfel incat Cioroianu sa primeasca decretul prezidential de numire.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.