SIF Transilvania, principalul actionar al companiei Turism Felix din Baile Felix, intentioneaza sa isi micsoreze participatia in cadrul companiei pana la 51-52%. Compania spera sa atraga investitori, prin translatarea de pe piata Rasdaq, la BVB. "Vom
SIF Transilvania, principalul actionar al companiei Turism Felix din Baile Felix, intentioneaza sa isi micsoreze participatia in cadrul companiei pana la 51-52%. Compania spera sa atraga investitori, prin translatarea de pe piata Rasdaq, la BVB. "Vom cobori participatia noastra spre 51-52% din actiuni, pentru a permite intrarea investitorilor mai mari", a declarat Mihai Fercala, presedintele Consiliului de Administratie al Turism Felix. SIF Transilvania detine in acest moment 63,4% din capital, in timp ce SIF Oltenia controleaza 16,42%. Celelalte trei SIF detin sub 5% fiecare din actiunile Turism Felix. Inaintea listarii companiei la BVB, Turism Felix si-a majorat capitalul cu 4,751 milioane lei, la 24,807 milioane lei, in urma unei oferte publice primare. Anul trecut, principalul jucator din turismul balnear a inregistrat un profit net in valoare de 7,4 milioane de lei, cu 4% mai mare fata de 2005. Cifra de afaceri a companiei a crescut in aceasta perioada cu 6%, la 37,5 milioane de lei. "In urmatorii trei-patru ani, cifra de afaceri a companiei se va dubla, in timp ce profitul va depasi 15 milioane lei, in urma investitiilor pe care le vom derula", a declarat, intr-o conferinta de presa, Floriean Firu, membru CA al Turism Felix.
Pentru anul 2007, Turism Felix are un program de investitii de 27,68 mil. lei, in timp ce, in 2008, nivelul investitiilor poate ajunge la 15,22 mil. lei. In 2006, investitiile s-au ridicat pana la 30 de milioane lei si au fost destinate modernizarii a aproape jumatate din capacitatea hotelurilor.
In perioada urmatoare, TUFE intentioneaza sa fuzioneze cu mai multe societati din sectorul balneo-climateric pentru a eficientiza managementul din domeniul turismului, prin administrarea societatilor de catre un singur consiliu. "Avem inca 3-4 societati pe care dorim sa le integram in aceasta societate. Fuziunea va avea loc.
Probabil vom da startul in a doua jumatate a acestui an", a spus Fercala. Companiile vizate de Turism Felix pentru fuziune sunt companiile hoteliere Covasna, Tusnad si Buzias.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.