Retailerul de mobila Ikea intentioneaza sa ajunga la cel mult opt magazine pe piata romaneasca. Planurile de extindere se vor concretiza in functie de rezultatele primului centru comercial, deschis ieri la Baneasa.
"Intentionam sa deschidem do
Retailerul de mobila Ikea intentioneaza sa ajunga la cel mult opt magazine pe piata romaneasca. Planurile de extindere se vor concretiza in functie de rezultatele primului centru comercial, deschis ieri la Baneasa.
"Intentionam sa deschidem doua-trei magazine in urmatorii cinci ani in Romania", a declarat ieri Michael Lloyd, unul dintre actionarii operatorului francizei Ikea in Romania, Moaro Trading.
Investitiile totale necesare pentru deschidere, inclusiv constructia si amenajarea unitatii, s-au ridicat la 25 mil. euro. Pe o suprafata de vanzare de 26.000 mp dispusa pe doua etaje, Ikea va comercializa 7.000 de articole, dintre care 5% furnizate de producatori romani, aproximativ 550 de articole diferite, a spus Cornel Oprisan, retail manager Ikea Romania.
Magazinul cuprinde un showroom de mobila, un departament de accesorii si decoratiuni, o zona de joaca pentru copii si zone pentru servit masa si ofera clientilor o parcare de 1.500 de locuri. Potrivit oficialilor Ikea, magazinul va fi vizitat in primul an de functionare de aproximativ 2,5 milioane de vizitatori, dintre care un milion vor face cumparaturi, valoarea medie a unui bon de casa fiind evaluata la 30-50 de euro.
Prezent la evenimentul de deschidere oficiala a magazinului, ambasadorul Suediei, Mats Aberg, a declarat ca retailerul de mobila "nu a patruns in Romania pana ce piata a fost pregatita".
Magazinul din Baneasa este francizat de firma Moaro Trading in baza acordului cu Inter Ikea Systems BV, firma care administreaza franciza Ikea la nivel mondial. Moaro Trading este controlata de societatile Enegma - Olanda, Turcmall - Turcia si Inter Ikea System.
In zona balcanica, Ikea are magazine in Grecia si Turcia si vrea sa se extinda in Cipru si Bulgaria.
Cifra de afaceri globala a Ikea a fost in anul fiscal septembrie 2005-august 2006 de 17,65 miliarde de euro. Ikea este prezenta in Romania la nivel de reprezentanta, achizitionand mobila de la circa 40 de furnizori. Compania detine pe piata romaneasca si o divizie de productie, Swedwood.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.