In ultima perioada, activitatea investitorilor de pe piata de capital din Romania este in continua scadere, iar valoarea zilnica a tranzactiilor este din ce in ce mai mica. Prin aceasta evolutie, piata incearca sa se stabilizeze dupa scaderile prin c

In ultima perioada, activitatea investitorilor de pe piata de capital din Romania este in continua scadere, iar valoarea zilnica a tranzactiilor este din ce in ce mai mica. Prin aceasta evolutie, piata incearca sa se stabilizeze dupa scaderile prin care a trecut in ultima perioada, care au afectat mai mult titlurile celor cinci societati de investitii financiare.
In sedinta de ieri, investitorii au tranzactionat actiuni in valoare de 28,99 milioane de lei, aceasta fiind cea mai mica valoare de tranzactionare inregistrata de la inceputul lunii februarie. "Interesul fata de Bursa este mai redus in acest moment, fata de lunile februarie sau ianuarie. Pana la finalul acestei luni este posibil sa vedem in continuare astfel de rulaje", a declarat Iulian Panait, presedintele KTD Invest.

SIF Moldova a dus indicele BET-FI in scadere

Indicele BET-C, care arata evolutia generala a Bursei de Valori Bucuresti, a inchis sedinta de ieri cu o crestere de 0,20%, in timp ce indicele BET, calculat in functie de evolutia celor mai lichide zece titluri, a avut o crestere de 0,32%. Singurul indice de la BVB care a inchis sedinta de ieri in scadere a fost BET-FI, calculat in functie de evolutia celor cinci SIF. Acesta a ajuns la inchiderea zilei la 55.161,15 puncte, in scadere cu 0,21% fata de inchiderea precedenta.
Valoarea tranzactiilor efectuate ieri cu actiunile societatilor financiare a fost de 9,43 milioane lei si a reprezentat 32,5% din rulajul total al pietei. SIF Moldova s-a depreciat ieri cu 1,49%, pe fondul unor tranzactii in valoare de 1,863 milioane de lei. Cel mai activ titlu financiar a fost SIF Oltenia, cu tranzactii de 3,3 milioane lei, actiunile SIF Oltenia au scazut cu 0,33%, de la 3,00 lei, pana la 2,99 lei.

Banca Transilvania urca in topul rulajelor

Titlurile Bancii Transilvania au urcat ieri in topul celor mai tranzactionate titluri, valoarea tranzactiilor ajungand la 8,94 milioane lei. Actiunile bancii au cunoscut ieri o crestere de 0,91%. Conducerea Bancii Transilvania a anuntat ieri intentia de majorare a capitalului cu 217,69 milioane lei, prin utilizarea profitului realizat in anul 2006, dar si prin aport in numerar al actionarilor.
Actiunile BRD s-au mentinut la 21,20 lei, pe fondul unor tranzactii de 1,33 milioane lei. Cotatia Petrom a scazut cu 0,85%, valoarea tranzactiilor ajungand la 748.200 lei. Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta s-au mentinut la 0,0939 lei.
Ieri, actiunile Turism Felix au intrat la tranzactionare la categoria a doua a BVB. La finalul sedintei, actiunile TUFE au ajuns la 1,60 lei, in crestere cu 23,1%, fata de ultima cotatie de pe piata Rasdaq, unde erau tranzactionate anterior.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.