Directorul general al grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, a fost retinut de politia franceza intr-un caz de coruptie in Iran, a declarat o sursa judiciara, citata de Reuters, preluata de Mediafax. De Margerie a fost tinta unor i
Directorul general al grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, a fost retinut de politia franceza intr-un caz de coruptie in Iran, a declarat o sursa judiciara, citata de Reuters, preluata de Mediafax. De Margerie a fost tinta unor investigatii derulate de autoritatile franceze pe parcursul mai multor luni. Astfel, autoritatile cerceteaza mai multe acte de coruptie privind programul "petrol contra hrana", derulat in Irak, dar si proiectul de gaze naturale South Pars, in Iran. Un purtator de cuvant al Total a confirmat informatia, mentionand ca investigatiile in cazul proiectului din Iran au fost lansate in decembrie 2006. Totodata, in luna octombrie a anului trecut, autoritatile au inceput o ancheta asupra lui De Margerie in cazul programului irakian. "As vrea sa subliniez ca este vorba numai despre niste investigatii, care nu au ajuns la un rezultat. Astept cu calm acel moment", a declarat De Margerie la 14 februarie, la o zi dupa ce a fost numit in noua functie. Cotatia actiunilor Total a inregistrat o scadere cu 0,3% in timpul sedintei de tranzactionare de la Bursa din Paris, la 49,69 de euro, iar indicele DJ Stoxx, care include titlurile companiilor europene din sectorul petrolier, a coborat cu 0,1 procente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.