Compania Albalact, unul dintre principalii producatori de lapte si produse lactate din Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 29 milioane de euro, in crestere cu 70% fata de nivelul raportat in 2005. De asemenea, in primele do
Compania Albalact, unul dintre principalii producatori de lapte si produse lactate din Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 29 milioane de euro, in crestere cu 70% fata de nivelul raportat in 2005. De asemenea, in primele doua luni ale lui 2007 compania a inregistrat vanzari duble fata de aceeasi perioada a anului trecut, o treime din vanzarile companiei fiind realizate de marca Zuzu, iar alte doua treimi de Fulga si Albalact, se arata intr-un comunicat al firmei.
Albalact se va extinde anul acesta pe categorii noi de lactate si va lansa mai multe produse noi sub marcile Zuzu si Fulga. Totodata, compania va intra spre sfarsitul anului si pe categoria branzeturilor, segment pe care nu este prezenta cu niciuna dintre marcile sale. Albalact va deschide anul acesta o noua fabrica la Alba Iulia, in urma unei investitii de peste 8 milioane de euro realizata prin atragerea unor finantari SAPARD, completate cu un credit de investitii. Noua capacitate de productie va putea sa proceseze pana la 200.000 de litri de lapte pe zi, fata de 120.000 de litri pe zi cat proceseaza fabrica actuala. Potrivit responsabililor companiei, Albalact va mai investi anul acesta in logistica, marketing, in ferma proprie de la Vaidei - Hunedoara, in dezvoltarea capacitatilor de transport si stocare.
La inceputul acestui an, compania si-a majorat capitalul social cu 10,8 milioane lei, la 20,2 milioane lei, in vederea sustinerii proiectelor de investitii pentru anul in curs. Albalact are 500 de angajati si peste 3.500 de actionari si este listata pe piata Rasdaq. Pachetul majoritar de actiuni al Albalact - respectiv 60% din capital - este detinut de familia Ciurtin.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.