OMV, actionarul majoritar al Petrom, va deschide in Romania anul viitor o serie de statii de distributie a carburantilor pentru flotele de transport comercial, numite OMV EuroTruck.
"In 2008 reteaua va fi extinsa in Ungaria, Croatia, Romania,
OMV, actionarul majoritar al Petrom, va deschide in Romania anul viitor o serie de statii de distributie a carburantilor pentru flotele de transport comercial, numite OMV EuroTruck.
"In 2008 reteaua va fi extinsa in Ungaria, Croatia, Romania, dupa ce a deschis in Austria, primele trei unitati. In total, pana in 2009, vor functiona 45 de statii EuroTruck in locatii cheie din Europa Centrala si de Est, pentru transportatori", informeaza Mediafax.
Produsele si serviciile oferite de benzinariile OMV EuroTruck se adreseaza industriei de transport, pentru managementul flotelor de vehicule, stabilirea rutelor, simplificarea administrarii si pentru optimizarea costurilor, iar plata se poate realiza pe baza unui card, ele nefiind asistate de personal, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit companiei, traficul rutier in Uniunea Europeana va creste cu 43% comparativ cu 2005, iar in statele recent admise in Uniune avansul va fi de 121%, ceea ce va determina si o majorare a consumului de motorina. OMV intentioneaza sa isi dubleze vanzarile de motorina catre industria de transport, pana in 2010, de la aproximativ 800.000 de tone in prezent, pana la peste 1,6 milioane de tone si sa isi majoreze cota de piata in segmentul transport comercial rutier pana la 20%.
Grupul austriac a preluat Petrom de la statul roman in anul 2004, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 1,5 miliarde euro. OMV a obtinut anul trecut un profit net de 1,65 miliarde de euro, in crestere cu 11%, de la 1,49 miliarde de euro in 2005.
In acest an compania va mai deschide inca cinci statii OMV EuroTruck in Austria, patru in Cehia si cinci in Slovenia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.