Ingrijorata de numarul mare de incendii produse pe terenurile agricole limitrofe padurilor, conducerea Regiei Nationale Romsilva a luat toate masurile de prevenire si stingere a focului, avand in vedere ca doar in aceasta luna au izbucnit 70 de incen
Ingrijorata de numarul mare de incendii produse pe terenurile agricole limitrofe padurilor, conducerea Regiei Nationale Romsilva a luat toate masurile de prevenire si stingere a focului, avand in vedere ca doar in aceasta luna au izbucnit 70 de incendii. Pentru a evita astfel de situatii, angajatii Romsilva supravegheaza lizierele padurilor limitrofe terenurilor agricole, fiind trimise si atentionari catre detinatorii acestor zone. Actualizarea planurilor de alarmare si mobilizarea fortelor si mijloacelor de stingere a incendiilor, colaborarea cu administratiile publice locale si formatiunile de pompieri, precum si identificarea si sanctionarea celor care incalca prevederile legale (OUG 195/2005, aprobata prin Legea 265/2006), aprinzand focuri pentru arderea resturilor vegetale in terenurile din imediata apropiere a padurilor, sunt alte directii in care s-a actionat. Intrucat conditiile favorabile producerii incendiilor se mentin, Romsilva lanseaza un apel catre toata populatia pentru a nu mai arde miristile, stuful, tufarisurile sau vegetatia ierboasa, fara acordul Protectiei Mediului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.