Presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, a declarat ca Erste Bank ar putea refuza propunerea conducerii Bancii Comerciale Romane de a repartiza 55% din profitul net al anului 2006 sub forma dividendelor, invocand necesitatea investitiilor in dez
Presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, a declarat ca Erste Bank ar putea refuza propunerea conducerii Bancii Comerciale Romane de a repartiza 55% din profitul net al anului 2006 sub forma dividendelor, invocand necesitatea investitiilor in dezvoltare, transmite NewsIn.
Cele cinci societati de investitii financiare, care detin impreuna peste 30% din actiunile BCR, sustin propunerea conducerii executive a bancii, conform careia ar urma ca 55% din profitul net rezultat dupa impozitare si plata intereselor minoritare sa fie distribuit sub forma de dividende.
Fercala a spus ca luni, in cadrul Consiliului de Supraveghere al BCR s-a discutat pe tema rezultatelor financiare, a bilantului contabil, contul de profit si pierdere, raportul consolidat al administratorilor pentru tot grupul BCR, precum si pe tema distribuirii profitului net, in vederea convocarii AGA de la finele lunii aprilie. Potrivit presedintelui SIF Transilvania in Comitetul de Audit si Conformitate s-a avizat repartizarea a 55% din profitul net pentru dividende, beneficiind in acest sens de propunerea Consiliului de Supraveghere, ca plata dividendelor sa se faca pana la data de 30 iunie.
Presedintele SIF Transilvania a declarat ca Adunarea Generala a Actionarilor va trebui sa decida, iar Erste poate avea o alta opinie fata de SIF-uri si este posibil sa-si poata impune vointa in AGA, dar problema este obtinerea numarului de voturi necesare pentru aprobarea alocarii de dividende, pentru ca "o astfel de propunere sa se ia cu jumatate plus unu din cei prezenti acolo, cu conditia ca cvorumul sa fie cel legal, si va fi, pentru ca numai Erste singur daca vine, are cvorum legal". Fercala a adaugat ca un singur lucru este cert la aceasta ora, si anume, ca procentul de alocare al dividendelor nu poate fi mai mic de 40%, grupul Erste fiind obligat sa aloce aceasta cota.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.