Constructorul lituanian de camioane Maz Baltija va deschide saptamana viitoare o filiala in Romania, cu sediul in Bucuresti. "Vrem pentru inceput sa inchiriem un sediu in Bucuresti pe o perioada de minimum cinci ani, iar daca vanzarile vor merge bine
Constructorul lituanian de camioane Maz Baltija va deschide saptamana viitoare o filiala in Romania, cu sediul in Bucuresti. "Vrem pentru inceput sa inchiriem un sediu in Bucuresti pe o perioada de minimum cinci ani, iar daca vanzarile vor merge bine, ne vom construi un sediu propriu. In scurt timp, vom construi o retea de dealeri in toate zonele tarii, la inceput in orasele mari. Saptamana viitoare vom aduce in Romania prima masina dintr-o gama de cinci modele, din cele noua construite de Maz, fiind concentrati mai ales pe masinile pentru constructii", a declarat, directorul general al Maz Baltic Ro, Aurimus Ramonas, citat de Mediafax. De asemenea, compania va deschide anul viitor un service propriu, reparatia masinilor care vor fi introduse pe piata urmand sa fie realizata pana atunci de o unitate din Bucuresti, in baza unui contract. Maz va intra in competitie, potrivit reprezentantilor companiei, in special cu constructorul autohton Roman, produsele companiei lituaniene fiind pozitionate pe aceeasi plaja de preturi. Camioanele Maz care vor fi vandute in acest an sunt echipate cu motoare Euro III, urmand ca, pana anul viitor, sa fie introduse motoare Euro IV, pentru a respecta normele in domeniu. Firma lituaniana Maz Baltija este controlata de compania Ziemgalos Automobiliai, fondata in anul 1993.
Compania a obtinut in anul 2003 dreptul de a construi sub licenta si de a comercializa in Europa camioanele Maz, fabricate de Minsk Automobiles din Bielorusia. Camioanele construite de Maz Baltija, cu mase cuprinse intre 10 si 36 de tone, sunt echipate cu motoare Deutz, cutii de viteze ZF si sisteme electronice de provenienta germana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.