Valoarea creditelor accesate de catre muncipalitati, anul trecut, s-a ridicat la un 1,5 miliarde euro, din care jumatate in Bucuresti, estimarile viitoare indicand o crestere a gradului de indatorare in urmatorii ani, a declarat Laurentiu Ciocirlan,
Valoarea creditelor accesate de catre muncipalitati, anul trecut, s-a ridicat la un 1,5 miliarde euro, din care jumatate in Bucuresti, estimarile viitoare indicand o crestere a gradului de indatorare in urmatorii ani, a declarat Laurentiu Ciocirlan, director la Raiffeisen Capital&Investment, informeaza Mediafax. "Desi nu exista date centralizate referitoare la aceasta piata, estimarile noastre indica un nivel de un miliard de euro a creditelor folosite. Daca luam in calcul si creditele care au fost semnate in 2006 si care urmeaza sa fie accesate, estimam ca valoarea este de 1,5 miliarde de euro", a afirmat Ciocirlan. In ceea ce priveste evolutia viitoare a pietei creditelor acordate municipalitatilor, reprezentantul Raiffeisen Capital&Investment a apreciat ca este de asteptat ca volumul de indatorare a autoritatilor sa urce, ca urmare a majorarii necesitatilor de modernizare. Pe langa cresterea creditului, in perioada urmatoare se va inregistra si o crestere a ponderii indatorarii prin piata de capital, respectiv prin emisiuni de obligatiuni. Cu toate acestea, Bursa din Romania se afla pe antepenultimul loc cu o cifra de afaceri de 32 de milioane de euro, a declarat Stoica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.