Casa de brokeraj WBS Romania va fi cotata la Bursa in 2008 printr-o oferta publica facuta simultan in Romania si in strainatate, probabil pe Bursa americana Nasdaq, a declarat, luni, la The Money Channel (TMC), noul membru in Consiliul de Administrat
Casa de brokeraj WBS Romania va fi cotata la Bursa in 2008 printr-o oferta publica facuta simultan in Romania si in strainatate, probabil pe Bursa americana Nasdaq, a declarat, luni, la The Money Channel (TMC), noul membru in Consiliul de Administratie al BVB, Cristian Sima.
Sima a declarat ca desi asteapta de trei luni de zile, spera ca va obtine cat de curand aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare in privinta majorarii capitalului social al WBS Romania, pentru a ajunge la suma de doua milioane de euro.
Potrivit lui Cristian Sima, in urma majorarii capitalului social, WBS Romania va cumpara cu un milion de euro compania WBS Holding, "care valoreaza mult mai mult si astfel va exista un singur WBS, care se va numi WBS Romania". Cristian Sima a explicat ca WBS Holding are un capital social de 10 milioane de euro si active in valoare de 40 de milioane, dar achizitia va fi posibila daca se ia in considerare faptul ca actionarii ambelor companii sunt aceiasi.
Cristian Sima a spus ca pana cu putin timp in urma a detinut peste 70% din actiunile WBS, dar este in continuare cel mai mare actionar, cu o cota de 38%, urmatorul detinator de titluri avand 37% din totalul de actiuni.
De asemenea, a precizat ca printre actionarii companiei se afla un singur roman, in timp ce toti ceilalti sunt straini.
Potrivit lui Sima, Bursa internationala pe care WBS Romania ar urma sa fie cotata este piata americana Nasdaq, pe care WBS va fi primita datorita unui capital social de 8 milioane de euro, a unei istorii de trei ani de zile cu bilanturi bune, precum si drept urmare a unui IPO bine facut.
Pe de alta parte, Sima a precizat si ca WBS intentioneaza sa lanseze doua fonduri de investitii, unul mare si unul mic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.