Operatorul de zboruri low-cost Germanwings, parte a Eurowings care este afiliata Lufthansa, isi lanseaza operatiunile in Romania incepand cu aceasta luna, anunta compania. Pentru ca romanii vor sa ajunga in diferite locatii din Europa platind cat mai

Operatorul de zboruri low-cost Germanwings, parte a Eurowings care este afiliata Lufthansa, isi lanseaza operatiunile in Romania incepand cu aceasta luna, anunta compania. Pentru ca romanii vor sa ajunga in diferite locatii din Europa platind cat mai putini bani, pe piata exista deja numeroase alte companii, toate cu capital strain. Alte companii low-cost care mai efectueaza zboruri din Romania sunt Blue Air, Sky Europe, Wizz Air, My Air, easyJet, Alpi Eagles, Wind Jet.
Primul zbor al Germanwings va avea loc pe 25 martie, odata cu lansarea programului de vara al companiei. Germanwings ofera zboruri de la Bucuresti la Cologne, "inima Germaniei", la costuri incepand cu 19 euro (incluzand taxe si comisioane).
"Am decis sa ne lansam si pe piata din Romania intrucat are un potential ridicat, in special din momentul aderarii la Uniunea Europeana. Economia Romaniei este in plina expansiune, din ce in ce mai multi investitori straini sunt atrasi de climatul de business local, astfel incat traficul de calatori dintre Romania si alte tari europene s-a intensificat considerabil in ultimii ani si va urma acelasi trend si in viitor", a declarat Heinz Joachim Schoettes, Head of Corporate Communications Germanwings.
Pentru vara lui 2007, Germanwings ofera zboruri catre 66 destinatii, punctele de plecare fiind alese strategic pe teritoriul Germaniei: Cologne (57 destinatii), Dortmund, in Vest, (5 destinatii), Berlin-Schonefeld (17 destinatii), in Est, Stuttgart in Sud (33 destinatii) si Hamburg (12 destinatii), in Nord. Primul program de zbor pentru Romania include ruta Cologne/Bonn - Bucuresti - Cologne/Bonn, cu o frecventa de trei zboruri pe saptamana.

Oamenii de afaceri, aproape jumatate din clientii Germanwings

O mare parte (42%) din totalul pasagerilor Germanwings ii reprezinta oamenii de afaceri. Potrivit companiei, acesta este unul dintre motivele pentru care compania creste constant numarul si frecventa curselor catre cele mai importante orase europene, Bucuresti fiind cea mai noua destinatie. In plus, Germanwings este prima companie aeriana din Europa care a lansat un program special pentru clientii corporatisti.
"Clientii Germanwings sunt acele persoane care calatoresc in mod regulat in afara tarii si cauta solutii eficiente pentru aceasta - atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al timpului. Pe langa motivele mentionate in alegerea unei companii low-cost, se adauga si avantajul de a beneficia de zboruri directe catre principalele centre de afaceri. In acelasi timp, asteptarile clientilor nostri sunt foarte mari in ceea ce priveste standardul serviciilor oferite", a adaugat Schoettes.
Flota Germanwings include 27 de aparate de zbor A319 si A320.
In perioada 11 mai - 29 iunie, compania va opera pe Aeroportul International Henri Coanda, cel de la Baneasa fiind inchis pentru reparatii.
Reprezentantii Germanwings estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, numarul pasagerilor romani care vor alege oferta companiei se va ridica la 32.000.
Pentru 2007, Germanwings si-a propus sa creasca cifra de afaceri la peste 600 milioane de euro. De asemenea, compania estimeaza un numar de 8 milioane de pasageri in 2007 - in 2006 numarul a fost de 7,1 milioane - si o medie de ocupare a locurilor de 82% anual.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.