Sedinta de ieri de la Bursa a debutat calm, cu o lichiditate modesta si oscilatii mici pe majoritatea emitentilor. Totusi, dupa jumatatea sedintei, lucrurile au mai prins viata, dupa ce au fost efectuate mai multe tranzactii pe piata Deal, care au ri

Sedinta de ieri de la Bursa a debutat calm, cu o lichiditate modesta si oscilatii mici pe majoritatea emitentilor. Totusi, dupa jumatatea sedintei, lucrurile au mai prins viata, dupa ce au fost efectuate mai multe tranzactii pe piata Deal, care au ridicat valoarea totala a tranzactiilor la 126,34 milioane de lei. La aceasta lichiditate a contribuit si transferul a peste 21% din Rafinaria Astra Romana, in valoare de 30,9 milioane de lei.

Tranzactii speciale de 55,5 mil. lei cu SIF

Tranzactiile cu titlurile societatilor de investitii financiare s-au mutat pe piata Deal, unde valoarea totala a schimburilor cu aceste titluri a ajuns la 55,5 mil. lei, fata de suma de 16,5 mil. lei pe piata Regular. In spatele acestor tranzactii speciale cu titlurile SIF, este posibil sa se afle omul de afaceri Catalin Chelu, care a anuntat recent ca a depasit pragul de detinere la SIF, impreuna cu alte persoane cu care actioneaza in mod concentrat. Tranzactiile Deal cu actiunile SIF Banat-Crisana au ajuns la 12,28 mil. lei, fiind transferate 4,53 mil. actiuni, reprezentand 0,82% din capitalul societatii. Actiunile SIF Oltenia au facut obiectul unor tranzactii in valoare de 12,51 mil. lei, fiind transferate 4,27 mil. actiuni, la un pret de 2,93 lei pe unitate. Pachetul transferat reprezinta 0,73% din capital.
Alte tranzactii Deal au fost efectuate cu titlurile SIF Transilvania, volumul acestora fiind de 3,75 mil. actiuni. Valoarea tranzactiilor a ajuns la 11,08 mil. lei, iar pachetul transferat reprezinta 0,68% din capital.
Un pachet reprezentand 0,72% din capitalul SIF Muntenia a fost vandut pentru 10,02 mil. lei. Pretul celor 5,82 mil. actiuni a fost de 1,72 lei pe unitate. Totodata, peste 0,7% din actiunile SIF Moldova au fost tranzactionate pentru suma de 9,68 mil. lei. Volumul tranzactiilor a fost de 3,72 mil. actiuni, iar pretul de vanzare a fost de 2,6 lei pe titlu. Pe piata Regular, cele mai bune evolutii le-au avut SIF Moldova si SIF Oltenia, care s-au apreciat cu 2,33% si respectiv 2,76%. Indicele BET-FI a ajuns la 55.358,45 puncte, in urcare cu 1%.

Evolutie modesta pe piata Regular

Indicele BET-C a inregistrat in sedinta de ieri o crestere de 0,03%, in timp ce indicele BET a pierdut 0,14% fata de inchiderea de vineri. In sectorul bancar, titlurile BRD au avut o pierdere de 0,48%, ajungand la 20,9 lei. Si actiunile BRD au facut obiectul unor tranzactii speciale, fiind transferate 500.000 de actiuni in valoare de 10,45 milioane de lei. In sectorul petrolier, Rompetrol a urcat cu 0,11%, in timp ce Petrom a castigat 0,85%. "Pare un inceput de calmare a situatiei si, dupa cum s-a inchis sedinta, sunt sanse ca lucrurile sa isi revina", a declarat Alin Brendea, director Prime Transaction.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.