Compania MedLife, care detine primul spital privat din Romania - Memorial Hospital - si mai multe clinici in toata tara, mizeaza anul acesta pe afaceri de 10,5 milioane de euro, in crestere cu 20 de procente fata de cifra raportata anul trecut, de 7
Compania MedLife, care detine primul spital privat din Romania - Memorial Hospital - si mai multe clinici in toata tara, mizeaza anul acesta pe afaceri de 10,5 milioane de euro, in crestere cu 20 de procente fata de cifra raportata anul trecut, de 7,5 milioane euro.
"Numeroasele investitii realizate in ultima perioada incep sa devina operationale. In primele doua luni ale anului 2007 ne-am concentrat pe pregatirea extinderii retelei dar si pe cresterea dotarii imagistice a Hyperclincii din Bucuresti", a declarat presedintele MedLife, Mihail Marcu.
Potrivit responsabilului companiei, cresterea de 20% a afacerilor MedLife va depasi media de crestere a pietei serviciilor medicale din Romania, estimata la 200 milioane de euro.
MedLife a inaugurat la inceputul acestui an primul spital privat propriu in Bucuresti, din activitatea caruia compania vizeaza sa obtina, in acest an, venituri de circa trei milioane euro, la un numar estimat de 3.000 de pacienti. Life Memorial Hospital este primul spital privat cu ambulatoriu si laborator proprii, cu un bloc de imagistica si peste 35 de specialitati medicale si chirurgicale.
Anul trecut, numarul abonatilor corporate ai MedLife a crescut la peste 80.000 de persoane din 900 de companii, cu 30% peste nivelul abonatilor pe care compania ii avea la finalul anului 2005.
In plus, in randul clientilor companiei a avut loc o migratie semnificativa de la abonamentele de baza, Standard, catre abonamentele de servicii complete (Classic, Business si Executive).
Pentru 2007, MedLife se asteapta sa inregistreze o crestere cu 25% a numarului de abonati, la peste 100.000 de persoane.
Pentru perioada 2007-2008 compania si-a bugetat investitii de 15 milioane euro, fondurile urmand sa fie alocate extinderii retelei de clinici si spitale din tara. "In cursul anului 2007 MedLife va deschide trei mari centre medicale "Hyperclinca" in Constanta, Timisoara si Brasov", a mai afirmat Mihail Marcu. La finalul anului 2008, MedLife va opera alte 5 spitale private in orase mari din tara.
Pe termen mediu si lung, compania preconizeaza extinderea retelei de clinici si spitale in strainatate, orasele vizate fiind Chisinau si Belgrad. "Extinderea MedLife in Chisinau si Belgrad va avea loc, cel mai probabil, in anul 2009", a mai afirmat presedintele MedLife.
MedLife este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private si detine clinici proprii in Ploiesti, Brasov si Constanta si 16 in Bucuresti. Compania are 350 de angajati, din care circa 200 sunt medici si asistente medicale si detine 25% cota de piata in Capitala pe segmentul serviciilor pentru clienti corporate. In tara, MedLife ofera clientilor sai aceleasi servicii medicale prin intermediul celor 94 de clinici si centre medicale partenere din reteaua NetLife. Din octombrie 2006, International Finance Corporation (IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale) este actionar al MedLife cu o pondere de 20% din capitalul social al companiei. Ceilalti actionari ai MedLIfe sunt medicul pediatru Mihaela Gabriela Cristescu si cei doi fii ai acesteia, Mihail si Nicolae Marcu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.