Decoruri de vis realizate de cei mai renumiti designeri ai momentului, atmosfera romantica sau avangardista si mai ales o gama larga de preparate culinare capabile sa satisfaca cele mai exigente gusturi. Exista la Londra cateva restaurante care in ti
Decoruri de vis realizate de cei mai renumiti designeri ai momentului, atmosfera romantica sau avangardista si mai ales o gama larga de preparate culinare capabile sa satisfaca cele mai exigente gusturi. Exista la Londra cateva restaurante care in timp si-au castigat faima in intreaga lume, devenind locuri cautate atat de localnici, cat si de turisti.
Intr-un decor modern semnat de echipa designerului englez Terence Conran, "Plateau" seamana foarte bine cu unul dintre cele mai de lux localuri din Manhattan. Peretii din sticla ai restaurantului, situat la cel de-al patrulea etaj al centrului comercial Canada Place, le permit clientilor sa arunce un ochi peste o priveliste de vis. Bucatarul-sef de la "Plateau", Tim Tolley, propune celor care se hotarasc sa treaca pragul restaurantului o bucatarie moderna de inspiratie franceza. Amplasat la ultimul etaj al magazinului londonez Harvey Nichols, "Fifth Floor" este un adevarat templu al modei si al frumusetii, aici putand fi gasite colectiile celor mai mari creatori de moda. "Fifth Floor" este cel mai apreciat restaurant al cartierului Knightsbridge. Privelistea asupra capitalei engleze pe care o ofera este si ea una de neuitat.
O particularitate a acestui local este aceea ca peretii incrustati cu fibre optice isi schimba culoarea pe parcursul intregii seri.
Situat in cartierul Piccadilly Circus, restaurantul "Criterion Grill" este administrat de unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din lume, Marco Pierre White. Decorul si cladirea in care se afla restaurantul amintesc parca de palatele din "1001 nopti", noteaza Click News.
Cine isi putea imagina ca in centrul cartierului Borough Market se va deschide, in interiorul unei uzine dezafectate, un restaurant ce va cuceri inima londonezilor? Renovat si redecorat, insa pastrand ceva din atmosfera initiala, "Fish" este locul ideal pentru iubitorii preparatelor din peste.
Infiintat in anul 2002 de Mourad Mazouz si de bucatarul Pierre Gagnaire, "Sketch" a devenit rapid unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Londra. Impartit in patru sali distincte (Sala de lectura, Galeria, Poiana si Salonul), localul satisface gusturile culinare ale celor mai exigenti clienti. Bucatarul Pierre Gagnaire a incercat sa adapteze bucataria franceza stilului alimentar al englezilor, iar incercarea lui s-a bucurat de mare succes.
Situat la coltul unei stradute din cartierul Clerkenwell, considerat cartierul artistilor, "The Zetter" ocupa imobilul unde a functionat cu mult timp in urma un depozit. In acelasi timp hotel si restaurant, "The Zetter" se bucura de o clientela ce apreciaza bucataria moderna cu accente italiene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.