Cinci dintre principalele state producatoare de gaze naturale din lume vor lansa un "OPEC al gazului" cu ocazia unei conferinte energetice prevazute pentru data de 9 aprilie la Doha, a anuntat cotidianul rus Kommersant. Statele fondatoare ale noului
Cinci dintre principalele state producatoare de gaze naturale din lume vor lansa un "OPEC al gazului" cu ocazia unei conferinte energetice prevazute pentru data de 9 aprilie la Doha, a anuntat cotidianul rus Kommersant. Statele fondatoare ale noului cartel vor fi Algeria, Qatar, Iran, Rusia si Venezuela.
Expertii in energie considera ca crearea unui cartel este aproape imposibila datorita caracteristicilor speciale ale pietei gazelor naturale, mult mai rigida decat cea a petrolului. Piata gazelor naturale este foarte regionalizata din cauza faptului ca gazele naturale sunt dificil de transportat fata de petrol.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.