Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se realizeaza pe piata romaneasca a uleiului comestibil, prin care SC Bunge Romania SRL Iasi dobandeste controlul unic asupra unor active ce apartin SC Agricover SA Buzau, precizeaza institut
Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se realizeaza pe piata romaneasca a uleiului comestibil, prin care SC Bunge Romania SRL Iasi dobandeste controlul unic asupra unor active ce apartin SC Agricover SA Buzau, precizeaza institutia.
Autoritatea de concurenta va analiza operatiunea notificata din punct de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale pe aceasta piata, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.
Daca va fi cazul, Consiliul Concurentei va solicita completarea notificarii cu datele si informatiile pe care le considera necesare pentru a analiza compatibilitatea operatiunii notificate cu un mediu concurential normal.
O decizie cu privire la aceasta operatiune de concentrare economica urmeaza a fi luata, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea contine toate informatiile complete. Agentul economic achizitor, Bunge Romania SRL, este o filiala a grupului Bunge din SUA. SC Agricover SA, producator de uleiuri vegetale, detine fabrica de ulei din Buzau.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.