Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat prospectul simplificat de fuziune dintre producatorul de aluminiu Alro Slatina si compania Alprom. Alro detine 88,605% din actiunile Alprom si controleaza aceasta societate. Avand in vedere faptul ca
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat prospectul simplificat de fuziune dintre producatorul de aluminiu Alro Slatina si compania Alprom. Alro detine 88,605% din actiunile Alprom si controleaza aceasta societate. Avand in vedere faptul ca Alro exercita deja controlul asupra Alprom, structura economica a societatilor comerciale nu se modifica prin fuziunea prezentata in acest prospect, schimbandu-se doar forma juridica de exercitare a controlului. De aceea, fuziunea nu va produce distorsiuni ale mediului concurential normal, se arata intr-un comunicat al companiei.
Perspectivele in dezvoltarea societatii rezultate din fuziunea prin absorbtie intre Alro si Alprom sunt legate in mod clar de crearea unei companii de aluminiu integrata pe verticala in scopul cresterii competitivitatii acesteia pe pietele internationale, afirma sursa citata.
Fuziunea va permite utilizarea sinergiilor dintre cele doua companii pentru a spori capabilitatile tehnice, pentru a vinde produse cu valoare adaugata si a realiza coordonarea strategica de reducere a costurilor, spune compania.
Preluarea Alprom a fost programata initial pentru anul 2005, insa tranzactia a fost blocata de un proces prin care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a contestat majorarea de capital din luna iunie 2005, prin care Marco Industries si-a marit participatia la capitalul Alro de la 76,08% la 85,26%.
Alro are ca obiect de activitate producerea si comercializarea de aluminiu, in timp ce Alprom actioneaza in domeniul prelucrarii aluminiului si a aliajelor din aluminiu.
Alro a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 782 milioane de dolari, in crestere cu 42,2%, iar profitul firmei s-a triplat, la 134,7 milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.