Firma germana TUI AG a prezentat un plan de fuziune a diviziei cu activitate in sectorul de turism cu grupul britanic First Choice Holidays. Tranzactia vizeaza consolidarea pozitiei celui mai important operator european de turism in contextul intensi
Firma germana TUI AG a prezentat un plan de fuziune a diviziei cu activitate in sectorul de turism cu grupul britanic First Choice Holidays. Tranzactia vizeaza consolidarea pozitiei celui mai important operator european de turism in contextul intensificarii concurentei.
Fuziunea TUI-First Choice va conduce la formarea unui operator de turism cu venituri anuale de circa 12 miliarde de lire sterline, aproximativ 23,4 miliarde de dolari.
Noua companie, denumita TUI Travel, va avea sediul la Londra si va fi listata la Bursa londoneza. Compania va fi controlata in proportie de 51% de TUI, diferenta de titluri revenind actionarilor First Choice.
Fuziunea vine la o luna dupa ce a doua firma de transport din Europa, Thomas Cook, cu vanzari de 12 miliarde de euro, a achizitionat rivalul britanic MyTravel in locul grupului First Choice.
Interesul celor mai importanti jucatori din industria de turism pentru fuziuni este tot mai puternic, in contextul in care companiile vor sa isi reduca cheltuielile si sa isi indeparteze concurentii de pe piata, avand in vedere ca oferta de pachete turistice din Europa este mai mare decat cererea si tot mai multi oameni recurg la organizarea vacantelor prin intermediul Internetului si a companiilor de transport aerian low-cost.
First Choice a precizat ca, dupa fuziunea cu TUI, compania rezultata va avea 27 de milioane de clienti in 20 de piete, procesul de fuziune urmand a fi finalizat in totalitate in cel mult trei ani.
Fuziunea trebuie sa primeasca aprobarea actionarilor First Choice si a autoritatilor antitrust si ar putea fi finalizata in al treilea trimestru al acestui an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.