Electrica are programate mai multe sesiuni de achizitie de electricitate, atat prin intermediul Bursei Romane de Marfuri (BRM), cat si al OPCOM, pentru a-si acoperi deficitul de energie, pe care l-ar putea inregistra dupa 1 aprilie, cand ii expira co
Electrica are programate mai multe sesiuni de achizitie de electricitate, atat prin intermediul Bursei Romane de Marfuri (BRM), cat si al OPCOM, pentru a-si acoperi deficitul de energie, pe care l-ar putea inregistra dupa 1 aprilie, cand ii expira contractele incheiate direct cu producatorii.
Electrica vrea sa cumpere prin intermediul Bursei Romane de Marfuri (BRM) o cantitate totala de electricitate de 1.980.300 MWh, cu livrare in banda la puteri cuprinse intre 20 si 50 MW. Pentru data de 22 martie 2007, furnizorul si distribuitorul de energie electrica are programate noua licitatii de achizitie.
Pe Bursa de energie OPCOM, Electrica organizeaza trei sesiuni de licitatii, in zilele de 21, 22 si 23 martie, pentru a achizitiona o cantitate de energie de aproape 200.000 de MWh, la un pret de pornire de 170 de lei/MWh.
In cadrul primei sesiuni de licitatii, Electrica urmareste sa achizitioneze 94.080 MWh, la pretul de pornire de 170 de lei/MWh. Pentru perioada 1 aprilie - 30 aprilie, Electrica vrea sa cumpere 64.800 MWh, la o putere de 30 MW, iar restul cantitatii de energie va fi livrata in perioada 1 mai - 30 iunie 2007.
In cea de-a doua sesiune de licitatii, cantitatea pe care Electrica vrea sa o cumpere este de 72.960 MWh, cu 170 de lei pe MWh. Aproape 60.000 de MWh vor fi livrati in luna aprilie, iar restul in perioada 1 mai - 30 iunie. Pentru data de 23 martie, Electrica urmareste achizitionarea a 28.800 de MWh, tot la pretul de pornire de 170 lei pe MWh, cantitate care va fi livrata in luna aprilie.
Compania de electricitate a achizitionat in ultimele saptamani prin intermediul OPCOM mai multe pachete de electricitate de la diferiti producatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.