Datoriile celor 34 de societati de stat pentru care guvernul a dat ordonanta de stergere in decembrie 2006 vor fi anulate abia dupa ce Consiliul Concurentei va emite decizii privind ajutorul de stat, potrivit Agentiei de Administrare Fiscala, care nu
Datoriile celor 34 de societati de stat pentru care guvernul a dat ordonanta de stergere in decembrie 2006 vor fi anulate abia dupa ce Consiliul Concurentei va emite decizii privind ajutorul de stat, potrivit Agentiei de Administrare Fiscala, care nu a putut preciza, insa, suma acestor datorii. Conform ANAF, "pana in prezent, nu au fost emise decizii ale Consiliului Concurentei si, in consecinta, scutirile nu au fost inca aplicate". Reprezentantii CC au declarat ca nu au primit nicio notificare sau informare referitoare la ajutorul de stat acordat celor 34 de societati de stat prin stergerea datoriilor la buget. "Scutirile la plata vor fi aplicate de catre organele fiscale competente in termen de 30 de zile de la autorizarea ajutorului de stat, conform legii, si vor viza obligatiile fiscale la data de 31 decembrie 2005 (inclusiv accesoriile aferente), neachitate pana la data aplicarii scutirii", au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii ANAF. Ajutorul de stat urmeaza sa fie notificat de catre institutiile in subordinea carora se afla cele 34 de societati de stat: Ministerul Economiei, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Ministerul Transporturilor. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca decizia guvernului din decembrie 2006 de a sterge datoriile istorice a 34 de societati de stat a avut ca scop evitarea falimentului acestora, chiar daca, din punctul sau de vedere, nu a fost cea mai buna solutie. Ordonanta de urgenta 128/2006 pentru stergerea datoriilor acumulate pana la 31 decembrie 2005 de catre 34 de companii de stat din sectorul energetic, transporturi si utilitati publice a fost aprobata de catre guvern pe 21 decembrie 2006. Printre societatile care au beneficiat de scutire de la plata obligatiilor la buget sunt: Termoelectrica SA, Nuclearelectrica SA, SN a Lignitului Oltenia SA, SN a Carbunelui Ploiesti, CN Huilei Petrosani, Minvest SA Deva, Remin Baia Mare, Romarm SA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.