Societatea de intermediere financiara Broker Cluj a publicat proiectul de fuziune cu trei societati de servicii de investitii financiare, prin care vor da nastere celei mai mari companii de brokeraj.
Societatile vizate a fi absorbite de SSIF B
Societatea de intermediere financiara Broker Cluj a publicat proiectul de fuziune cu trei societati de servicii de investitii financiare, prin care vor da nastere celei mai mari companii de brokeraj.
Societatile vizate a fi absorbite de SSIF Broker sunt HTI Valori Mobiliare, Investco si Transilvania Capital. In urma fuziunii prin absorbtie a celor trei companii, SSIF Broker isi va majora capitalul social cu rezervele si profitul net al societatilor implicate in fuziune, aferent exercitiului financiar 2006, conform unui comunicat transmis de Broker.
Pentru a acoperi aportul celor trei case de brokeraj in cadrul fuziunii, Broker va emite 33,786 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei, iar capitalul social se va majora cu 16,89 milioane lei, de la 54,61 mil. lei pana la 71,5 mil. lei. Broker va oferi actionarilor celor trei societati 81 de titluri Broker pentru o actiune Investco, 1.755 titluri pentru o actiune HTI si 4,84 titluri pentru o actiune Transilvania Capital; astfel, Investco va primi 7,3 milioane actiuni, HTI va detine 23,7 milioane actiuni, iar Transilvania Capital va avea 2,8 milioane actiuni, toate cu o valoare nominala de 0,50 lei.
Broker va prelua active in valoare de 30,21 milioane de lei. Activele HTI ajung la 22,95 milioane de lei, iar in cazul Investco si Transilvania Capital, activele totalizeaza 5,47 milioane de lei si, respectiv,1,79 milioane de lei. Primele de fuziune sunt de 38,1 milioane de lei in cazul HTI, 11,7 milioane de lei pentru Investco si 4,5 milioane de lei in cazul Transilvania Capital.
Dupa publicarea proiectului de fuziune, actiunile companiei de brokeraj SSIF Broker Cluj au inregistrat o crestere de 2,58%, ajungand la 1,99 lei/titlu. In sedinta de ieri au fost transferate 259.300 de actiuni, in valoare totala de 513.000 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.