Judecatorul Corneliu Birsan a fost numit vicepresedinte de sectie la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, desi Monica Macovei a cerut excluderea numelui sau de pe lista prezentata Guvernului. Profesorul Corneliu Birsan este,
Judecatorul Corneliu Birsan a fost numit vicepresedinte de sectie la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, desi Monica Macovei a cerut excluderea numelui sau de pe lista prezentata Guvernului. Profesorul Corneliu Birsan este, in prezent, judecator la CEDO, dar mandatul sau urmeaza sa expire in octombrie. Desi este sustinut de majoritatea magistratilor, ministrul Justitiei a spus ca nu este de acord cu candidatura profesorului Birsan, motivandu-si parerea prin "nevoia de schimbare". Judecatorii Corneliu Birsan, Gheorghe Buta, Elena Circel si Tudor Pantaru sunt candidatii pentru postul de judecator la CEDO, Guvernul roman urmand sa desemneze, saptamana aceasta, trei dintre ei, iar in final Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei alege doar unul dintre magistrati, dupa audieri in comisii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.