NewsIn, 18 martie - ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a sustinut, duminica, la Iasi, ca in Romania nu mai exista "baieti destepti" care sa faca presiuni pentru incheierea unor contracte cu energie defavorabile statului, potrivit NewsIn. "Din ia
NewsIn, 18 martie - ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a sustinut, duminica, la Iasi, ca in Romania nu mai exista "baieti destepti" care sa faca presiuni pentru incheierea unor contracte cu energie defavorabile statului, potrivit NewsIn. "Din ianuarie, de la instalarea mea in functie, nu am primit niciun telefon pentru a influenta preturile sau politica energetica. Nu mai exista baieti destepti. Daca cineva va avea curajul sa faca presiuni, o va pati", a declarat, in conferinta de presa, ministrul de resort Varujan Vosganian. Potrivit acestuia, contractele preferentiale vor scadea in pondere pana la sfarsitul acestui an de la 22% la un procent de sub 10%. "Situatia actualizata a contractele cu energie arata astfel: 50% din contracte sunt incheiate la preturi stabilite de ANRE, alte 28% din contracte au fost stabilite la pretul pietei libere, iar 22% sunt contractele cu energie ieftina. Acestea din urma vor ajunge, la sfarsitul acestui an, la un procent de sub 10%, deoarece multe contracte vor expira", a declarat ministrul Economiei. Contractele cu energie ieftina se adreseaza in special marilor consumatori, acestea fiind incheiate in anii precedenti pe perioade lungi de timp, de ordinul anilor, a mai spus Vosganian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.