Romania si-a exprimat sprijinul fata de obiectivul general al regulamentului tarifelor de roaming international in retele mobile, de a proteja interesele utilizatorilor europeni de servicii de roaming.
"Propunerea curenta are meritul de a int
Romania si-a exprimat sprijinul fata de obiectivul general al regulamentului tarifelor de roaming international in retele mobile, de a proteja interesele utilizatorilor europeni de servicii de roaming.
"Propunerea curenta are meritul de a introduce controlul tarifelor pe care operatorii il pot percepe intre ei, ceea ce le-ar permite sa reduca costurile cu care se confrunta clientii lor cand calatoresc in strainatate. De aceea, Romania incurajeaza aceasta initiativa care protejeaza si sprijina interesele consumatorilor, asigurand in acelasi timp o crestere a competitivitatii sectorului de telecomunicatii", a declarat intr-un comunicat, Balint Porcsalmi, secretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, prezent la editia din acest an a CeBIT, la Hanovra. Ministrii Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei din statele Uniunii Europene au discutat la editia din acest an a CeBIT, la Hanovra, regulamentul tarifelor de roaming international in retelele mobile, cu scopul de a se ajunge la un consens politic. In luna aprilie a acestui an, se asteapta un vot al Parlamentului European pentru adoptarea acestui regulament, urmat de un vot in cadrul Consiliului de Ministri, in luna iunie.
In ceea ce priveste serviciul mobile TV, Romania si-a exprimat sprijinul pentru armonizarea frecventelor la nivel european, avand in vedere ca acesta este unul dintre cele mai promitatoare servicii electronice care poate contribui la cresterea gradului de inovatie in Europa, potrivit MCTI. Mobile TV a fost identificat ca o prioritate pe agenda de politici a UE avand in vedere contributia sa la atingerea scopurilor Agendei de la Lisabona. In Romania tehnologia DVB-H (mobile TV) se afla in faza de testare.
In luna iulie, Comisia Europeana va publica o comunicare pentru a evalua situatia serviciilor de mobile TV la nivel european si pentru a propune o serie de linii directoare in ceea ce priveste implementarea serviciului la nivelul UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.