Un celebru disident sovietic nascut in Romania, refugiat de multi ani in SUA, a fost ucis saptamana aceasta de un tanar cantaret de hip-hop crestin, care, suparat ca Mihail Makarenko nu a vrut sa-i cumpere unul dintre CD-urile religioase, l-a omorat
Un celebru disident sovietic nascut in Romania, refugiat de multi ani in SUA, a fost ucis saptamana aceasta de un tanar cantaret de hip-hop crestin, care, suparat ca Mihail Makarenko nu a vrut sa-i cumpere unul dintre CD-urile religioase, l-a omorat, afirmand ca asa i-a poruncit Dumnezeu. „Guvernul sovietic nu l-a putut opri. KGB-ul nu l-a putut reduce la tacere. Iar anii de inchisoare nu i-au zdruncinat vointa. Insa o intalnire nefericita cu un tanar tulburat care a pretins ca a auzit cuvantul Domnului l-a costat viata“, scria The Philadelphia Inquirer in editia electronica de duminica.

Nascut in 1931 in Romania, din parinti evrei ortodocsi, Makerenko (nascut Moise Hercikovici) a fugit de acasa cand avea opt ani pentru a trai in Rusia. A trait intr-un orfelinat si a fost „adoptat“ de soldati, care l-au ajutat sa se converteasca la crestinism. In Al Doilea Razboi Mondial, adica de la 10 la 13 ani, a fost „copil de trupa“, aducandu-le soldatilor apa si mancare. Atunci a avut prima intalnire cu moartea, cand un avion german de vanatoare l-a urmarit in timp ce se afla in camp deschis. Altadata, a fost atacat in toaleta, la o autogara din Vermont, de catre barbati suspectati ca ar fi fost agenti sovietici. Intr-o alta ocazie, apartamentul sau din Washington a fost tinta unui tir.

'Dumnezeu i-a spus sa-l atace>>
Makarenko a fost ucis la un popas din New Jersey Turnpike in 15 martie 2007. Politia din New Jersey l-a identificat pe suspect in persoana lui Brian K. White, un cantaret de hip-hop crestin in varsta de 26 de ani. Acesta l-a atacat cu o piatra pe Makarenko, dupa ce disidentul a refuzat sa cumpere un CD cu muzica crestina a lui White.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.