Banca Romana de Dezvoltare, pagubita cu peste 50 de milioane de euro de catre fostul deputat Gabriel Bivolaru, cere in instanta anularea contractului privind vanzarea terenului de 8.000 mp din Busteni, care a apartinut politicianului. Tranzactia a av
Banca Romana de Dezvoltare, pagubita cu peste 50 de milioane de euro de catre fostul deputat Gabriel Bivolaru, cere in instanta anularea contractului privind vanzarea terenului de 8.000 mp din Busteni, care a apartinut politicianului. Tranzactia a avut loc in 1996, cand firma SC Atlas Turism&Trading SRL (apartinand lui Bivolaru) i-a vandut terenul Monei de Freitas, sotia fostului deputat, care la randul ei l-a instrainat mamei sale, ajungand, in 2003, in posesia Rodicai Ionescu si a lui Nicholas Brian Bradford. Incercand sa-si recupereze o parte din prejudiciu, BRD a cerut anularea celor trei contracte si, implicit, repunerea partilor in situatia initiala, sustinand ca tranzactiile au fost incheiate "ilicit si imoral", in scopul fraudarii bancii. Judecatoria Sectorului 1 a dat castig de cauza bancii, dar Mona de Freitas a facut apel prin intermediul avocatului sau. La fel au procedat si ultimii doi cumparatori, sustinand ca au fost de buna credinta la cumpararea terenului. Apelul s-a judecat vineri, la Tribunalul Bucuresti, care a amanat cu o saptamana luarea unei decizii, dupa ce avocatii au invocat cateva probleme procedurale. Fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost condamnat, in 22 martie 2004, la cinci ani de inchisoare. Potrivit rechizitoriului, in perioada 1991-1994, Gabriel Bivolaru si sotia sa, Mona de Freitas, au infiintat 10 firme in Bucuresti, Eforie Nord, Sinaia si Ploiesti, prin care au obtinut de la BRD si BCR mai multe credite pe care le-au folosit in alte scopuri decat cele declarate. Dupa arestarea deputatului, sotia lui a fugit in strainatate. In 26 februarie a.c., Gabriel Bivolaru a parasit arestul, fiind eliberat conditionat ca urmare a deciziei Tribunalului Arges.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.