BERD ar putea investi 50 mil. euro sau 25% din actiunile vehiculului investitional North Real Estate Opportunities in sectorul imobiliar din Europa de Est. Fondul, administrat de North Asset Management International, este un instrument de investitii
BERD ar putea investi 50 mil. euro sau 25% din actiunile vehiculului investitional North Real Estate Opportunities in sectorul imobiliar din Europa de Est. Fondul, administrat de North Asset Management International, este un instrument de investitii care urmareste randamente pe termen lung si va derula proiecte si in Romania, transmite NewsIn.
Proiectul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare urmareste dezvoltarea, renovarea si administrarea de imobile in principal din Romania, Republica Moldova, Bulgaria si Ucraina si ar putea investi si in Serbia, Croatia, Macedonia, Kazahstan, Georgia si Muntenegru. In prim plan se vor afla proiectele de dezvoltare, iar prin investitia prin achizitii, fondul va sustine crearea unei piete secundare institutionale pentru proprietatile existente, care acum lipseste aproape in intreaga regiune.
Bordul BERD va lua o decizie referitoare la acest proiect pe 17 aprilie, pana atunci costurile fiind confidentiale. Fondurile de investitii vor activa pe piata in calitate de cumparatori si de codeveloperi, iar dezvoltatorii vor fi tot mai interesati de parteneriate, deoarece leasing-ul imobiliar nu finanteaza proiectele de mari dimensiuni, iar creditele bancare sunt inca scumpe, arata un raport recent al companiei Richard Ellis. Potrivit analistilor de la CB Richard Ellis, Romania va ramane una dintre cele mai cautate piete din Europa Centrala si de Est, atat pentru investitorii institutionali, cat si pentru cei privati.
Fondul britanic de investitii North Real Estate Opportunities a cumparat European Retail Park Sibiu pentru aproximativ 83 mil. euro si va investi 60 mil. euro in Suceava pentru dezvoltarea centrului comercial Bucovina.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.