Ministerul Agriculturii a transmis Comisiei Europene, in vederea avizarii, versiunea oficiala a Planului National Strategic pentru Dezvoltare Rurala pentru perioada 2007-2013, pe baza caruia pot fi accesate fondurile structurale europene, a anuntat i
Ministerul Agriculturii a transmis Comisiei Europene, in vederea avizarii, versiunea oficiala a Planului National Strategic pentru Dezvoltare Rurala pentru perioada 2007-2013, pe baza caruia pot fi accesate fondurile structurale europene, a anuntat institutia.
"Planul National Strategic defineste strategia de dezvoltare rurala a Romaniei dupa aderare si reprezinta o etapa necesara in vederea accesarii fondurilor europene destinate agriculturii.
Documentul a fost elaborat avand la baza liniile directoare strategice de dezvoltare rurala ale Uniunii Europene", se arata intr-un comunicat al MAPDR.
MAPDR a lansat, in luna noiembrie 2005, un proces de consultare publica, la care au participat institutii si asociatii la nivel national, regional si local, in vederea corelarii realitatilor din mediul rural cu obiectivele propuse in urma elaborarii planului.
Planul National Strategic pentru Dezvoltare Rurala, valabil pentru perioada 2007-2013, reprezinta o conditie pentru ca Romania sa poate realiza programe cofinantate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala).
Obiectivele Programului de Dezvoltare Rurala sunt crestere dinamica a economiei in zonele rurale prin devoltarea agriculturii si a sectorului forestier, conservarea si protejarea mediului inconjurator si a resurselor naturale, precum si cresterea calitatii vietii in zonele rurale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.