Salariatii Electrica Muntenia Nord, Transilvania Sud si Transilvania Nord doresc sa cumpere actiuni in limita a 8% din capitalul social al celor trei companii, in cadrul procesului de privatizare a acestora, anunta NewsIn. Intentia este conforma act
Salariatii Electrica Muntenia Nord, Transilvania Sud si Transilvania Nord doresc sa cumpere actiuni in limita a 8% din capitalul social al celor trei companii, in cadrul procesului de privatizare a acestora, anunta NewsIn. Intentia este conforma actului normativ al societatilor din cadrul Electrica si a fost comunicata presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, in cadrul intalnirii avute cu acesta pe tema strategiei AVAS de reorganizare, restructurare si privatizare a companiilor amintite. Statul a vandut pana in prezent cinci dintre cele opt societati Electrica. Electrica Banat si Electrica Dobrogea au fost privatizate primele, fiind preluate de catre concernul italian Enel contra unui pret de 127,47 milioane de euro. Electrica Oltenia a fost vanduta in urma cu un an de zile companiei cehe CEZ pentru 151 milioane de euro, iar Electrica Moldova companiei germane de utilitati E.ON, in schimbul a 100 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.