Compania israeliana Plaza Centers a achizitionat un teren cu o suprafata de 31.800 de metri patrati in Timisoara, unde intentioneaza sa construiasca un centru comercial de circa 30.000 de metri patrati, investitiile preconizate fiind de 60 milioane e
Compania israeliana Plaza Centers a achizitionat un teren cu o suprafata de 31.800 de metri patrati in Timisoara, unde intentioneaza sa construiasca un centru comercial de circa 30.000 de metri patrati, investitiile preconizate fiind de 60 milioane euro, informeaza Mediafax.
Terenul din Timisoara este localizat in apropiere de centrul orasului. Compania are posibilitatea sa mai dezvolte, in plus fata de centrul comercial, un proiect de aproximativ 20.000 de metri patrati care sa cuprinda spatii comerciale, birouri si locuinte, se arata intr-un comunicat al Plaza Centers.
Costul total al investitiei necesare dezvoltarii proiectului este estimat la 60 de milioane de euro. "Timisoara este un oras cu circa 330.000 de locuitori si cu o oferta de spatii comerciale de calitate foarte slab dezvoltata. Aceasta oportunitate de a dezvolta o destinatie pentru cumparaturi importanta va atrage atat consumatorii, cat si companiile locale si internationale de retail", a declarat Ran Shtarkman, directorul executiv al Plaza Centers. El a mentionat ca aceasta achizitie in Romania marcheaza un pas semnificativ al prezentei Plaza Centers in regiune. Achizitionarea terenului din Timisoara este a doua tranzactie incheiata de compania israeliana pe piata romaneasca. Plaza Centers a cumparat, in luna noiembrie a anului trecut, impreuna cu Elbit Medical Imaging, 75% din Dambovita Center, dezvoltatorul proiectului Casa Radio din Bucuresti, evaluat de catre companie la un miliard de euro.
Statul roman va detine 15% din proiect, in schimbul cedarii pentru 49 de ani a dreptului de utilizare a terenului, a constructiilor existente si a celor care vor fi ridicate.
Plaza Centers, alaturi de companiile Elcint si Insightec, face parte din grupul israelian Elbit Medical Imaging, listat la bursa americana Nasdaq, actionarul majoritar al companiei fiind Europe Israel Ltd.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.