Trenurile de marfa care vor tranzita punctele de frontiera feroviare cu Ungaria vor opri o singura data pentru control, ceea ce va duce la scurtarea timpului de tranzitare, transmite NewsIn.
In statia CFR Curtici, din judetul Arad, a avut loc,
Trenurile de marfa care vor tranzita punctele de frontiera feroviare cu Ungaria vor opri o singura data pentru control, ceea ce va duce la scurtarea timpului de tranzitare, transmite NewsIn.
In statia CFR Curtici, din judetul Arad, a avut loc, ieri, ceremonia oficiala care marcheaza trecerea la noua tehnologie de frontiera. In acest scop, CFR Marfa a incheiat un acord de cooperare transfrontalier cu calea ferata MAV Cargo din Ungaria, care respecta normele UE in sensul fluidizarii si simplificarii controlului. "Pana acum, procedura era ca fiecare tren sa fie prelucrat, predat si primit in Curtici, respectiv in Lokoshaza din Ungaria. Incepand de azi, vom face o singura prelucrare, o singura predare si o singura primire in Statia CFR Curtici. Asta inseamna un lucru foarte bun pentru clientii nostri, pentru ca timpii de asteptare se injumatatesc. Pe langa asta, am fost in masura sa oferim serviciile de interventie la trenuri in atelierul nostru de zona din Curtici, practic statia din Lokoshaza dispare ca statie de frontiera", a declarat Liviu Bobar, directorul general al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa (SNTFM) "CFR Marfa" SA. Tot ieri, acesta a mai declarat ca noua tehnologie de frontiera va fi aplicata in statiile CFR Curtici, Valea lui Mihai si Oradea.
La randul sau, directorul general MAV Cargo din Ungaria, Kozak Tamas, a spus ca a fost elaborat un mod de colaborare care poate sa constituie un exemplu si pentru alte companii feroviare. "Datorita acestui acord, trenurile de marfa pot sa tranziteze frontiera fara ca locomotiva sa fie schimbata, respectiv s-a reusit simplificarea trecerii frontierei", a precizat Kozak Tamas.
CFR Marfa a reusit sa obtina, la sfarsitul lunii februarie, omologarea unei locomotive electrice CFR Marfa pe reteaua feroviara ungara. Incepand cu data de 1 martie, aceasta locomotiva va deservi traficul aferent statiei comune Curtici, cea mai mare de acest gen din vestul tarii. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.