Locuintele din Bucuresti se vor scumpi in acest an cu 5%-20%, fata de anul 2006, cea mai mare majorare fiind asteptata pe segmentul rezidential destinat populatiei cu venituri medii, unde cererea se va mentine ridicata, potrivit estimarilor companiei
Locuintele din Bucuresti se vor scumpi in acest an cu 5%-20%, fata de anul 2006, cea mai mare majorare fiind asteptata pe segmentul rezidential destinat populatiei cu venituri medii, unde cererea se va mentine ridicata, potrivit estimarilor companiei de servicii imobiliare CB Richard Ellis (CBRE).
"Cererea pentru apartamente cu preturi medii va ramane crescuta, dezvoltarea acestui segment al pietei fiind favorizata de accesul la creditele ipotecare si cresterea puterii de cumparare a populatiei.
Cumparatorii cu venituri mici si medii, de pana la 1.000-1.200 euro, pe luna vor fi activi mai ales pe piata apartamentelor in blocuri vechi", se arata intr-un studiu al CBRE.
Autorii studiului estimeaza ca in acest an preturile medii de vanzare a proiectelor destinate populatiei cu venituri medii vor inregistra cea mai mare crestere, cu pana la 20% comparativ cu 2006. Pentru proprietatile de lux situate in proiecte tip vila sau in cladiri de inaltime joasa preturile vor creste usor, cu 5-10%, in urmatoarele 12 luni, pe acest segment al pietei inregistrandu-se in prezent un echilibru relativ. "Se anticipeaza, de asemenea, ca preturile de vanzare pentru apartamentele situate in blocuri vechi va creste cu 10-15%, deoarece noile proiecte nu pot acoperi inca cererea existenta pe termen scurt si mediu", se mai arata in raport. Pe piata investitiilor structura cererii se va modifica si va migra de la vile si apartamente de lux situate in cladiri de inaltime joasa catre proiectele adresate populatiei cu venituri medii si mari.
Pe de alta parte, numarul mare de proiecte rezidentiale planificate spre finalizare in urmatorii ani vor determina cresterea volumului si valorii tranzactiilor de investitii de pe piata, care in general includ atat capital propriu, cat si imprumutat. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.