Consilierul de stat al presedintelui Basescu, Gabriel Piscociu, a refuzat sa compara in fata "Comisiei Voiculescu" si nu a trimis acesteia registrul de intrare-iesire a documentelor de la Palatul Cotroceni, pe care comisia il solicitase. "Parlamentul
Consilierul de stat al presedintelui Basescu, Gabriel Piscociu, a refuzat sa compara in fata "Comisiei Voiculescu" si nu a trimis acesteia registrul de intrare-iesire a documentelor de la Palatul Cotroceni, pe care comisia il solicitase. "Parlamentul nu are atributiile constitutionale necesare si legale de anchetare a presedintelui, a Administratiei Prezidentiale si a consilierilor presedintelui", afirma Piscociu intr-o scrisoare trimisa comisiei parlamentare de ancheta. Raspunsul consilierului lui Basescu a provocat iritarea purtatorului de cuvant al comisiei, senatorul PRM, Valentin Dinescu. Piscociu "se crede smecher" si "inventeaza o pretinsa anchetare a presedintelui pentru a se sustrage dansul de la aceasta audiere", considera Dinescu. Se pare ca smecheria a tinut deoarece Voiculescu a renuntat la ideea de a-l chema pe consilierul recalcitrant la Parlament deoarece comisia nu este interesata de "disputele, vendetele si dialogurile interminabile cu consilierii presedintelui". In schimb, presedintele PC vrea sa primeasca de la Cotroceni documentele care il intereseaza. "Vom insista, printr-o scrisoare adresata presedintelui Traian Basescu, sa ne ajute sa obtinem documente care sa clarifice comisia daca intalnirile domniei sale au fost oficiale sau au fost inregistrate convorbirile si comisia este interesata sa cunoasca continutul acestora", a spus Voiculescu. Ieri comisia a fost nevoita sa-si suspende sedinta deoarece ministrii audiati nu au putut veni, Anca Boagiu si Sebastian Vladescu fiind la sedinta de Guvern, iar Radu Berceanu a fost plecat din tara. Dan Voiculescu nu a exclus varianta ca sa ceara Birourilor Permanente o prelungire a predarii raportului peste data de 21 martie, daca audierile nu vor decurge conform programului stabilit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.