Conducerea Partidului Democrat a decis sa ridice manusa aruncata de premier, Emil Boc anuntand ca Vasile Blaga nu va contrasemna hotararea de Guvern prin care alegerile au fost amanate. "Fara acceptul Aliantei si al coalitiei, primul-ministru ia o de
Conducerea Partidului Democrat a decis sa ridice manusa aruncata de premier, Emil Boc anuntand ca Vasile Blaga nu va contrasemna hotararea de Guvern prin care alegerile au fost amanate. "Fara acceptul Aliantei si al coalitiei, primul-ministru ia o decizie unilaterala. Primul-ministru se apropie de PSD si se indeparteaza de Partidul Democrat", a declarat presedintele PD. Acesta a spus ca decizia de ieri creeaza premisele unei crize politice pe care seful Executivului va trebui sa si-o asume.
"PD nu a fost adus la guvernare de catre primul-ministru, ci primul-ministru a fost adus la putere de catre presedinte", a mai spus Boc. Liderul PD nu a precizat insa care sunt intentiile partidului pe viitor sau ce vor face daca Tariceanu va recurge la represalii impotriva ministrului Blaga. Ruptura dintre PNL si PD s-a prefigurat inca de la sedinta de ieri dimineata a conducerii Aliantei la care cele doua partide nu au reusit sa se puna de acord.
"Ne-am pastrat, fiecare dintre cele doua partide, opinia in legatura cu momentul si cu data alegerilor pe situatia pe care s-a ajuns. PD considera in continuare ca ar fi fost posibil sa se faca alegeri pe 13 mai.
PNL s-a raliat deciziei premierului, din motivele pe care le cunoasteti, de a amana alegerile", a spus atunci Crin Antonescu, vicepresedintele PNL. Liberalii nu pareau intimidati nici de un eventual refuz al lui Blaga de a iscali hotararea de Guvern care a incins spiritele in Alianta. "In guvern nu se voteaza. Toti ministrii isi vor spune parerea, care poate sa difere de cea a premierului, la urma se ia o decizie, nu prin vot, ci una asumata de primul-ministru. Cine este de acord cu ea, merge mai departe, cine nu - nu", a spus pe un ton bataios acelasi Antonescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.